Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Beringen: 22 oktober 2017 (incl. foto's)

Limburg Wandelt ... 45 jaar Wandelclub Wandelend Paal 

Beringen 2

Vandaag gingen we met onze club naar de Limburg Wandelt Dag. Wandelclub Wandelend Paal had, ter gelegenheid van hun 45ste verjaardag, aan WSVL vzw gevraagd om deze te mogen inrichten om er een wandelhoogdag van te maken. Met 49 vertrokken we onder een grijze hemel richting Beringen.

Iedereen had reeds in het laatste clubblad een uitgebreide voorstelling kunnen lezen over deze dag. Het zag er prima uit. Alles was duidelijk beschreven wat er te bezoeken viel. Bij aankomst werden we op een professionele manier opgevangen door de parkeerwachters. We werden keurig afgezet en mits duidelijke richtlijnen kwamen we al vlug tussen de gebouwen van de gloednieuwe en moderne campus van het Spectrumcollege terecht. Aan de ingang stond Luc en Godelieve en deelden de inschrijfkaarten, de stickers en het bonnetje voor een gratis basisconsumptie uit. Dit kreeg iedere wandelaar ter gelegenheid van de 45ste verjaardag. Een pracht initiatief.

Beringen 1

Na het doorlopen van de inschrijfhal, waar ook de informatiestanden stonden opgesteld, moesten we weer een eindje stappen tot aan de verbruikzaal, annex toiletten. Het was wel even een drukte van jewelste maar de talrijke, supervriendelijke medewerkers deden hun uiterste best om alles vlot te laten verlopen. Zij verdienen allemaal een dikke pluim. Na een drankje en de nodige plichtplegingen konden we op stap. Een uitgebreide beschrijving van de verschillende parkoers vinden jullie terug in ons laatste clubblad en in jullie gedachten.

Van iedere aanwezige club werden er twee bestuursleden uitgenodigd om hun opwachting te maken op de receptie, aangeboden door de inrichtende club. Onze voorzitter Luc en penningmeester Godelieve namen deze honneurs waar. Het mag wel even hier aangehaald worden dat Luc sinds 30 september 2017 deel uitmaakt van de Raad van Bestuur van WSVL vzw. Hij is dan ook de enige vertegenwoordiger voor de wandelclubs uit Oost-Vlaanderen. We wensen hem hierbij proficiat en twijfelen er niet aan dat hij deze bijkomende functie met hart en ziel zal waarnemen. Het is alleszins geen makkelijke opdracht, maar met de jarenlange ervaring binnen de wandelsport en het jarenlang succesvol besturen van onze eigen wandelclub zal hij ook hier, tezamen met de steun van Godelieve en van ons allen, er ook het beste van proberen te maken.

Beringen 4

N.v.d.r.: Na de receptie stapten we nog de verrassend mooie 9 km, met als hoogtepunten de Mijnterril aan Be-Mine, de 100 m hoge en 300 moeilijke treden tellende terril werd recentelijk omgebouwd tot een mooie ‘avonturenberg’ met speelse klim- en klauterconstructies en glijbanen tegen de helling. Ook is er een mountainbikeparcours op aangelegd dat op latere termijn wedstrijden mogelijk zou maken. Boven op de top kregen we een fantastisch panorama over de streek te zien en een mooie blik op de mijnsite en de voormalige Beringen 3indikkers, en kolenwasserij.
De kolenwasserij is ondertussen omgebouwd tot ‘Duikcentrum Todi’, het eerste indoor snorkel- en duikcentrum van Europa, waar ook de gewone bezoekers kunnen genieten van de onderwateractiviteiten en door een glazen wand, een zicht hebben in het gigantische waterbassin met een diepte van 10 m en een doorsnede van 36 m, gevuld met maar liefst 6.200.000 liter water met een temperatuur van 23°. In het bassin zie je de duikers tussen meer dan 2.200 tropische vissen bestaande uit 30 vissoorten. Het was het bezoeken meer dan waard.

Na het bezoek kregen we nog een prachtig stukje natuur door het gigantische park van de ‘Mijndirecteur’ en sloten we de wandeling af langs het kanaal. Een 9 km vol met unieke verassingen...

Beringen 5 

Wie heeft er eieren gebracht naar de kloosterzusters ? Of werden ze massaal verwerkt in een lekkere ouderwetse biscuit met alles erop en eraan ? Alleszins waren de weergoden ons goed gezind. We hielden het droog en dit deed deugd. Het was wel fris, maar na middag kwam het zonnetje wel hier en daar eens piepen. Bij aankomst in de startzaal was het aangenaam vertoeven op het buitenterras. We sloten de dag af met een lekker Bier van de Tocht, de REMISE 56. Het was er enkel nog in de blonde uitvoering maar alleszins, het was verdiend en het smaakte.

Zoals steeds waren onze wandelaars stipt terug aan de bus zodat chauffeur Ronny op het afgesproken uur de terugtocht kon aanvatten. Het begon dan ook te regenen, maar we zaten droog. Iedereen nog vertellend van hetgeen ze vandaag gezien hadden en de gebruikelijke overpeinzingen van de dag. We werden op een mooi uur afgezet en waren blij dat we erbij waren.

 

 

Wist je dat :

  • We lekkere snoepjes kregen op de bus van de recente jarigen : Anné Jan, Van Broeck Cyriel en Wauters Marina en Irmgard Peeters. Proficiat !
  •          De trofee (een fles bubbels) gewonnen werd door Norbert.

  •          Onze club volgend jaar haar 45ste verjaardag viert.

  •          We het artikel over deze busuitstap niet goed gelezen hadden en daardoor de duiktoren hebben gemist.

  •          We ons voornemen om dit te voorkomen en het op de heenreis voor te lezen.

  • We ervan genoten hebben.
  • We spijt hebben dat we enkel foto's hebben van de 9 km. 
Verslag:

Secretariaat

Foto's:

Luc Weemaes

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner