Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

 

 

4-daagse Houffalize: 25 tot 28 mei 2017 (incl. foto's)

Houffalize 2017Met 78 klompjes vertrokken we op donderdag 25 mei richting Houffalize waar onze club zijn 4-daagse wandelvakantie had gepland. Het overgrote deel reed met de bus, de rest zou ter plaatse komen met de wagen. Zoals steeds was iedereen op tijd present zodat we op het afgesproken uur na de laatste opstap konden vertrekken. Het was nog mistig onderweg maar zeker niet in de bus. Carlo onze chauffeur gaf de nodige uitleg en deelde mee dat alle dranken te verkrijgen waren aan 1 euro. Nicolle deed haar ronde en spoedig was iedereen die goesting had voorzien van een lekker bekertje koffie.

Om ons aankomstuur af te stemmen op het vertrekuur van de LCMT organisatie werd er besloten om een stop te organiseren in Eghezée. Hebben we ons dat beklaagd. Eén toilet was er open en de rij groeide zienderogen aan. Onbegrijpelijk in onze ogen, maar de uitbaters deden alsof hun neus bloedde. Een serieus woordje van Carlo deed niets ter zake en we moesten deze bittere pil slikken tot het einde. (LCMT = Luxembourg Cycling & Mountainbike Tour)

De rest van de rit ging behoorlijk, de nodige uitleg over de verdere activiteiten van de dag werd gegeven en het nieuws dat bijna alle kamers zouden beschikbaar zijn bij aankomst was voor iedereen positief. Ondertussen was de zon van de partij en aangekomen in Houffalize konden we nog de start van de eerste etappe volgen vanuit de bus.

Luc en Godelieve stonden ons op te wachten en gaven de nodige instructies om in te checken en aan iedereen te tonen waar we moesten zijn. Nadat iedereen zijn kamer had ingenomen kwamen de meesten tezamen op het terras en konden daar hun meegebrachte boterhammetjes nuttigen. Op het afgesproken uur was iedereen klaar om de eerste stappen van zijn of haar gekozen afstand te beginnen stappen.

Het aangeboden programma bood voldoende keuze aan iedereen om er elke dag iets anders van te maken. Dit werd elke avond voldoende toegelicht na het avondeten. De talrijke fotoreportages die hier te vinden zijn spreken boekdelen. Woorden schieten hier tekort. Daarom zal er hier verder geen beschrijving van elke tocht gemaakt worden.

Wist je dat :

 •           We vier dagen genoten hebben van het uitzonderlijk mooie weer. De schaduw van de bossen of het lichte briesje was steeds welgekomen.
 •           Iedereen nu weet dat het hotel in een put ligt.
 •           Er volgens Efteling termen steeds een gezellige drukte heerste.
 •           Het eten bij iedereen in de smaak viel. Keuze te over, meer dan voldoende en vlugge zelfbediening.
 •           Het geluidsniveau in La Petite Fontaine bij het binnenvallen van de toeristengroep serieus in de hoogte ging.
 •           We ons de degustatie in brouwerij Achouffe zeker niet beklagen. De lekkere biertjes gingen er vlot in.
 •           Marcel, Luc, Nicole, Albert, Rudy en Liliane de eeuwige roem van de DLK familiekwis mogen torsen.
 •           Rudy , Claire, Luc , Godelieve met ondersteuning van Daphne de kwis in behoorlijk goede banen geleid hebben.
 •           We ons allemaal tijdens de kwis terug gekatapulteerd voelden naar onze examentijd op school.
 •           Het spijtig is dat er geen vraag was over de Lupulus Fructus. Een ware ontdekking, streling voor de tong.
 •           We nu weten dat Joske Vermeulen op nummer 122 woonde.
 •           Zij die meegingen naar Bastogne Barracks nu weten wat The Battle of the Bulge is
 •           Roger en Helga reeds weken van tevoren, de ganse organisatie van LCMT binnenste buiten hebben gekeerd  en vele malen contact hebben gehad met de organisatoren, zodat we bijna overal de confrontatie met de wielrenners konden vermijden.
 • -          Roger ondertussen, zoveel weet van wielrennen en mountainbiken als van wandelen.

We zouden zo nog vele mooie zaken en wetenswaardigheden kunnen opnoemen die ons tijdens deze 4-daagse opvielen. Dit bewijst nogmaals dat het weer een wandelvakantie was van top niveau. Uiteraard heeft het mooie weer hier de bovenhand maar toch ….

Als bestuur is het altijd een hele uitdaging om alles zo goed als mogelijk voor te bereiden en uit te werken. We mogen niets en proberen altijd om niets aan het toeval over te laten. En dat wordt gezien door onze medereizigers. De vele “dat hebben jullie weer goed gedaan” waren weer talrijk. Daarom verstaat iedereen het ook als er eens iets gebeurd buiten onze wil. Murphy volledig buiten spel zetten gaat niet.

Bij deze is dan ook iedereen van het bestuur bedankt om hieraan meegewerkt te hebben. Ook iedereen bedankt om erbij te zijn. Allemaal blije en dankbare gezichten : het doet deugd.

En jij Andy, het woordje dat je tot ons gericht hebt kwam recht uit je hart. Het heeft ons gepakt. Klasse !

 

Verslag secretariaat

 

 Foto's:

 Luc Weemaes

Peter De Witte 

Luc Verhoeven

Ronny De Gruyter

Monique Oste

 

Karel Van De Velde

Hilde Coeckelbergh

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner