Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

 

Busreis Bergen op Zoom: 18 maart 2017 (incl. foto's)

De Wandelende Krabben: Gertrudistocht

Krabben2Onze eerste busreis van 2017 ging richting Bergen op Zoom waar wandelclub De Wandelende Krabben hun Gertrudistocht organiseerden. Dit busbezoek was ook het beloofde tegenbezoek dat wij maken nadat zij bij ons kwamen wandelen op onze Wase Poldertocht 2016. Omdat wij onze slogan “Elk busbezoek wordt beloond met een tegenbezoek” moeten waarmaken is het bij de opmaak van onze jaarlijkse activiteitenkalender steeds een beetje puzzelen om alles gepland te krijgen. Dat we daarvoor dit jaar 5 busreizen op een zaterdag organiseren is hiervan een gevolg.

Niet getreurd. We vertrokken met 44 klompjes richting B.o.Z. en kregen al meteen een nat pak over ons. De aangekondigde weersomstandigheden voorspelden niet veel goeds. Hoe dichter we bij B.o.Z. kwamen, hoe beter het werd. De regen hield het voor bekeken en iedereen kon droog vertrekken voor de gekozen afstand.

Deze was evenredig verdeeld tussen een “natuurwandeling” of “een stadswandeling” of een combinatie van beide. Om het gedeelte natuur te bereiken moest er eerst een stukje industriepark en een stukje langs verharde wegen gewandeld worden. Eens dit achter de rug werden ons de mooiste stukjes natuur voorgeschoteld die B.o.Z. te bieden heeft. We hebben ervan genoten en stonden telkens versteld wat we aangeboden kregen. Hiervoor een dikke pluim voor de parkoersmannen.

Na deze 14 km natuur gingen we richting stad voor de 7 km. We kwamen op de eerste rustpost en hadden bij deze nog niet veel van de echte stad gezien. Even navragen, géén paniek, de echte stad komt nog en jullie gaan er dwars doorheen. Inderdaad, eens over de spoorweg gingen we richting binnenstad. Bij deze kwamen we langs de Sint-Gertrudiskerk met de typische toren in de vorm van een peperbus. Het fraaie marktplein met de uitnodigende terrasjes gingen we vluchtig voorbij om even verder neer te strijken voor een lekkere wafel of pannenkoek.

Bij deze waren we klaar om even in versneld tempo terug richting startzaal te stappen. We werden nog even door het Markiezenhof geloodst en enkele typische straatjes die B.o.Z. rijk is. Na een ommetje langs een versterkte vestiging en enkele mooie parken zagen we onze vertrouwde bus en het Markiezaat college waar we vertrokken waren.

Al bij al mogen we zeggen dat dit B.o.Z. vraagt om een langer bezoek. Maar bij deze moeten er keuzes worden gemaakt en ik denk dat we vandaag een goed beeld gekregen hebben van wat B.o.Z. te bieden heeft en waar we bij een volgende gelegenheid even meer tijd voor zullen uittrekken.

We mogen zeggen dat deze eerste busreis geslaagd is. Iedereen was tevreden en er was voor elk wat wils. Mogen we bij deze nog alle jarigen bedanken voor de vele lekkere attenties die zij uitdeelden op de bus. Ik kan ze niet allemaal bij naam noemen maar aan allen een dikke proficiat. Eén iemand sprong er toch uit. Katrien die er een drietje voor kreeg. Zij mocht dan ook het lotje trekken voor de gelukkige die een gratis busreis in de wacht sleept. Onze Johan kan de volgende gratis mee.

Nogmaals allen bedankt om jullie stiptheid en voor de gezellige sfeer die er heerste. Het is een genoegen om met zulke groep op uitstap te gaan. Tot op een volgende.

 

Verslag secretariaat

 

 Foto's:

 Luc Verhoeven (12 km)

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner