Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Nieuwjaarsbijeenkomst 21 januari 2017 "

"Een toast op 2017" (incl. foto's) 

NJB 2017 1Vandaag is het wel een belangrijke dag voor onze club. Vooreerst is het een moment , aan het begin van een nieuw wandeljaar, om onze beste wensen over te brengen, iedereen een goede gezondheid te wensen en vooral veel wandelgenot. Het is ook het moment om samen met al onze leden en medewerkers even terug te kijken op het voorbije jaar en hun te laten zien waar al hun inspanningen op de organisaties 2016 toe geleidt hebben. En deze informatie mag hun niet ontzegd worden. Het zijn tenslotte zij , die door hun te gaan wandelen en door hun te komen helpen, van onze club een levend en bloeiend geheel maken.

Bij een hapje en een drankje had iedereen volop de gelegenheid om een woordje met mekaar te wisselen en een goed plaatsje uit te zoeken. En dit was geen probleem . Door de doordachte plaatsing van de tafels had iedereen vanuit elke hoek een mooie kijk op het scherm waarop de foto’s van het voorbije jaar per evenement gegroepeerd voorbij kwamen.

Het was goed deze nog even terug te zien en even te mijmeren over de deugd die men eraan gehad heeft.NJB 2017 3

De zaal waar alles doorging is de refter van school Buso Baken. Niet onmiddellijk sfeervol maar door de subtiel geplaatste verlichting voelt het direct warm aan (sic). De tafels waren mooi gedekt en de aanwezige lichtjes en versieringen maakten het geheel af. Versieringen is in deze verkeerd. Het waren echte kunstwerkjes die zich op de tafel bevonden. Hier was weer veel tijd en kunstig inzicht aan besteed. Bedankt hiervoor Leona !

Na de receptie was het tijd voor weer iets dat enkel op deze dag plaats vindt. Het uitreiken van de befaamde “Klompjes” aan al onze verdienstelijke stappers. Schepen Peter Buysrogge liet zich verontschuldigen wegens ziekte maar schepen van cultuur, Annemie Charlier nam deze taak graag op zich. Proficiat aan allen die hun klompjes kwamen afhalen. Zij die zich voor de eerste maal opgaven en zij die jaar na jaar de kilometers afstappen tot duizelingwekkende cijfers.

Het officiële gedeelte omvat een overzicht van het voorbije 2016 en een blik op de plannen voor 2017. Elk jaar beginnen we met één minuut stilte voor zij die ons het voorbije jaar ontvallen zijn. Onze club heeft hierin de traditie, zoals het hoort, om al onze leden op te roepen tot het bijwonen van de afscheidsviering. De talrijke opkomst hiervoor van onze leden toont nogmaals aan dat onze club een waar familiaal karakter heeft. Het is voor de nabestaanden een ware troost bij het verlies van hun of haar geliefde. Bedankt hiervoor !

NJB 17 6Op deze dag krijgen we ook allerlei cijfers voorgeschoteld die jullie rustig kunnen nalezen in ons volgende clubblad. Het enige voordeel hier is dat er wat bijkomende uitleg komt van bepaalde beslissingen die genomen worden i.v.m. geplande busreizen en gratis inschrijvingen.

We krijgen ook een voorstelling van het huidige bestuur en we zijn blij dat Rudy De Bruyne als nieuw materiaalverantwoordelijke ons komt vervoegen. Rudy neemt deze taak op zich en geruggesteund door vroegere medewerkers zal dit zeker geen probleem vormen.

Dit jaar werd er gekozen voor koud en warm buffet. Traiteur ’t Benneke uit Temse begon met een hartverwarmend soepje waarvan de meesten toch een tweede kommetje lusten. Daarna schoof iedereen aan voor het koude gedeelte. Er was keuze en hoeveelheid genoeg om de eerste honger te stillen. Nadat het eerste laagje gelegd was, kwam er een pauze.

NJB 17 4Tijdens deze pauze kwamen er drie paspoppen ten tonele. Er was geopteerd om vandaag de voorstelling te doen van de nieuwe clubkledij. Veel voorbereiding vooraf en dan nu het “moment suprème”. Helga nam deze taak op zich en gaf uitleg over de verschillende modellen die we nu in aanbieding hebben. Het is terug een frisse lijn, iedereen was er enthousiast over en de eerste bestellingen konden genoteerd worden. Het is niet van moeten maar het dragen van clubkledij maakt toch iets wezenlijk uit van de wandelsport. Het is een fierheid die laat zien bij welke club we horen. Dus aanschaffen maar.NJB 17 5

Na het warme buffet en de dessert met koffie of thee kwam het plezante deel. Onze “huis DJ” Gunther gaf weer het beste van zichzelf om iedereen aan zijn trekken te laten komen. Hij kent zijn Pappenheimers en weet dit de ganse rest van de avond vol te houden. Veel volk op de dansvloer en de hinderlijke hoek van het podium was er niet meer als spelbreker. Goeie beslissing. De dansers hielden zich niet meer in en de swingers draaiden rondjes zoals nog nooit gezien.

Gewoontegetrouw houden we de tombola rond middernacht, maar eerst werd Norbert Van Landeghem als jarige nog even vernoemd. Proficiat ! Dan volgde de trekking van de prijzen. De onschuldige hand van Nicky mocht de lotjes trekken. En hier werd nogmaals bewezen dat een trekking rare kronkels kan vertonen. Alleszins, niet getreurd. We wensen iedereen veel vreugde aan de gewonnen prijzen. Geniet ervan !

Na de tombola gaan de laatste dansers nog even uit de bol. Is het omdat het de laatste maal is dat Gunther draait ? Wie zal het zeggen ? Alvast bedankt om al die jaren bij ons te komen.

En dan ? Opkuisen en wegwezen.

 

Verslag:

  Secretariaat

Foto's:

  Peter De Witte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner