Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

STIB

Busreis Auderghem: 16 oktober 2016 (incl. foto's)

Section Marche S.T.I.B.: Metrabus

Onder een blauwe hemel, getooid met een ongelooflijke schakering van diverse wolkformaties, die dan nog beschilderd waren met een pastelkleurige oranje gloed vertrokken we met een volle 60 plaatsen bus naar Auderghem. Het gaf meteen de toon aan waarop we de ganse dag zouden vertoeven. Top weer, een top parkoers en een top sfeer, meer hebben wij als wandelaar niet nodig in deze hectische tijden om er een top wandeldag van te maken.

Bij aankomst in de parochiezaal van Sint-Anne bleek nog maar eens dat de vrijwilligers van de bezochte wandelclub “Section Marche S.T.I.B.” er alles aan deden om de talrijk opgekomen wandelaars te voorzien van spijs en drank. Nogmaals een bewijs dat een wandelclub slechts kan bestaan als er voldoende en gemotiveerde helpers voorhanden zijn.

Na de nodige formaliteiten konden wij op stap, voorzien van een handig hulpje waarop noodnummer, afstand, aantal controles en korte richtingsaanwijzigingen stonden. Niet echt nodig omdat alles prima was afgepijld maar het deed ons wel vol verwachting uitzien naar de frivole namen die erop vermeld stonden. Om er maar enkele te noemen : Blankedelle, Tambour, Bonne Odeur, Drève Hendrickx, Muguets, Vallon des Chenes, enz…

De aankondiging in de W.I.B. van 80 % bos was zeker geen overdrijving. We werden werkelijk door het bos geleid via brede paden, dan smallere weggetjes, langs en over beekjes, alles erop en eraan. Het was een verademing om hier te komen wandelen. De opeenvolgende schakeringen van het frêle zonlicht door de bomen en het nog dichte bladerdek gaf telkens weer andere zichten, het ene al mooier dan het andere.

De rustpost aan de Drève de Chapelle was bij dit aangename weer een ware oase. De banken en tafels die her en der stonden opgesteld nodigden uit om bij een lekker drankje en een hartig knabbeltje te genieten van de herfstzon die alle inspanning deed om nog op volle kracht haar warme stralen bij ons af te geven. Zaalig !

Na een mooie lus kwamen we hier terug. Moest men niet moeten terugkeren naar de startzaal, dan zou men er nog langer willen vertoeven. Het laatste gedeelte bracht ons nog langs enkele mooie plekken. Drève des Mésanges, Sentier des 3 Fontaines, Chemin des Etangs en tenslotte Domaine du Rouge Cloitre. Dit laatste vooral was zoals we konden zien, een ideale uitvalsbasis voor families met kleine kinderen die hier op korte afstand van de drukke stad een moment van rust konden vinden.

Terug aangekomen in de startzaal hadden we nog even de tijd om te genieten van een lekker drankje vooraleer de terugweg aan te vatten. We kregen van de organiserende club nog enkele doosjes chocolade en enkele pakjes Pain a la Grecque mee die op de bus verloot werden.

Pain a la Grecque is een Brusselse specialiteit. Even opgezocht :

De naam verwijst niet naar Griekenland, maar is afgeleid van "grecht", het Brussels woord voor gracht. In het centrum van Brussel, niet ver van de Wolvengracht, deelden de Augustijnen in de 16e eeuw brood uit aan de armen. Dit brood werd door de bevolking Wolf-Grecht-brood genoemd. Door de Franstalige invloed in Brussel werd de naam verbasterd tot Pain à la Grecque, en daarna zelfs terugvertaald naar het Nederlands als Grieks brood.

Wat valt er nog te melden ?

Bedankt voor de snoepjes van de jarigen : Marina, Cyriel en Jean-Pierre. Proficiat !

Bedankt Nicolle en Carlo voor de bediening op de bus en het vervoer.

Bedankt aan iedereen die erbij was en die deze busreis tot een topreis hebben gemaakt.

Verslag secretariaat

.

 Foto's:

 Luc Weemaes (15 km)

Monique Oste (volgt later) 

 

 Luc Verhoeven (15 km)

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner