Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke


Barbierbeektocht 21 augustus 2016 (incl. foto's)

BBT3Niets dan lovende woorden kregen we te horen van de vele honderden wandelaars die ons een bezoek brachten te Kruibeke naar aanleiding van onze jaarlijkse Barbierbeektocht. De vele fotoreportages die hier ook te vinden zijn tonen dit aan. Voor zij die er niet bij waren, geniet van de prachtige beelden en breng ons zeker volgend jaar een bezoek. Het vraagt ook elk jaar een duidelijke inspanning van onze parkoersmannen om het beste van het beste aan onze stappers voor te schotelen. Het is geen papierwerk om een mooie omloop uit te tekenen, maar wel degelijk ter plaatse gaan en uit te zoeken wat er mogelijk is, zien wat er verandert is en nieuwe ontdekkingen te doen. Dan nog alles bepijlen met de trouwe equipe de dagen ervoor. Proficiat aan allen en bedankt !

Om al deze mooie parkoers aan elkaar te koppelen is er ook een startzaal nodig en enkele rustposten. Die moeten er ook klaar voor zijn. De dag voor de tocht staan er velen klaar om dit te verwezenlijken. Alle materiaal ter plaatse brengen vanuit het magazijn, alle tafels en stoelen klaar zetten, de zalen aankleden, een bloemetje op de tafels, ophangen van spandoeken en informatief materiaal, alles afwassen, alle dranken koel zetten, verse soep maken, enz., enz. Dit werk word ook gedaan door een equipe, waar we voor elke organisatie een hartverwarmend beroep mogen op doen. Hier ook een proficiat en bedankt !

 

En dan de dag van de organisatie zelf. Dan is het alle hens aan dek. Alle posten en taken moeten bemand zijn om de vele wandelaars in prima condities op te vangen. En zeg nu zelf, is het niet plezierig om ergens te gaan wandelen waar alles op wieltjes loopt ? Geen te lange wachtrijen, een vlotte bediening van spijs en drank, een heerlijk gebakken braadworst, een honger stillende smos, een propere tafel die regelmatig afgeruimd word, enz. En dit zelfde stramien verloopt er ook op de rustposten. Ook zij verzorgen de wandelaars, die bij hun regelmatig langskomen, tot in de puntjes. Al dit werk word gedaan door een ganse schare vrijwilligers, waar we steeds mogen op rekenen als club, om dit te verwezenlijken. Aan allen een welgemeende “dank U wel” voor jullie inzet.

 

Vandaag was het wel een speciale Barbierbeektocht. Op vraag van Wandelsport Vlaanderen stapten we als club mee in het “WalkOn” project. Het is een samenwerking tussen WSVL en Vayamundo. Een uitgebreid dossier hierover is reeds verschenen in het allerlaatste “Walking Magazine” en zal dus door de meeste wandelaars gelezen zijn. Wat was er vandaag hierover te ontdekken ? Een nieuwe spaarkaart die bij inschrijving of op de tafels te vinden was. Een verzorgde stand van Vayamundo om het ganse geheel meer bekendheid te geven door een rechtstreeks contact met de wandelaar. Een animator die gedurende de dag rondging in de zaal om op speelse wijze het project onder de aandacht te brengen. De “om het uur” tombola met leuke prijzen voor de wandelaars en als apotheose de trekking van het wandelweekend voor twee personen te Houffalize. De heer Robert De Clerck, afgevaardigde van Vayamundo, en de dame die de ganse dag de stand bemande, Ilona Van De Kapelle, namen deze taak op zich. Spijtig was de winnaar niet meer aanwezig in de zaal, maar deze zal via de contactgegevens op de inschrijfkaart op de hoogte gebracht worden.

 

Het WSVL-Vayamundo project “WalkOn” is een concept dat niet enkel het wandelen promoot, maar een geheel omvat dat veel verder gaat. Het behelst een ganse filosofie die uiteindelijk als doel heeft om gelukkige mensen te zijn in een betere wereld. En met gelukkig bedoelt men niet dat alles dag voor dag op wieltjes loopt. Met gelukkig bedoelt men dat men beseft dat men er niet alleen voorstaat maar dat men kan rekenen op steun en toeverlaat als het nodig is. En dat is wat samen wandelen beoogt. Een nodige babbel op tijd en stond. Het hoofd even terug vrij maken en de tijd nemen om alles terug op een rijtje te zetten. Beseffen dat men niet alleen staat in bepaalde situaties en dat het gras niet steeds groener is aan de overkant. Ons terug met beide voeten op de grond plaatsen en ons een besef geven van ons kleine maar waardevolle aandeel in deze wereld.

 

Voor zij die dit ter harte nemen : “You ‘ll never ‘walk’ alone” !

 

Ook bedankt aan alle wandelaars, lid van een club of geen lid van een club, voor jullie aanwezigheid. Ook bedankt, de twee clubs die ons een bezoek met de bus brachten, de Witsoonestappers uit Krombeke en de Schoverik uit Diepenbeek. Ook bedankt aan de Sint-Michielstappers uit Brecht die hier waren met gratis inschrijving. Ook bedankt aan onze burenclubs voor jullie aanwezigheid.

 

Veel bedankingen vandaag en terecht. Het is niet meer dan normaal dat men dit doet. Het is een klein gebaar waardoor men zijn respect toont aan de anderen. Respect voor ieders werk en ieders aandacht. Respect opbrengen voor ieders eigenheid. Respect in dialoog en communicatie.

 

En tenslotte, maar nu het laatste, wreed bedankt aan de harde kern, die tot het laatste blijft om de zaal op te kuisen en te zorgen dat alles geladen word. Het is plezierig en het doet deugd om na een lang weekend op een schappelijk uur thuis te zijn.

 

Het secretariaat

 

Klassementen  Verslag Patrick Vanderstukken  Verslag Ides Codde
 Klassement 21/08  
 Foto's  Luc Weemaes (Organisatie)
 Marc Lauwaert (Reynaertstappers)  
 Danny en Tiny (DLK)
 Wally (Vayamundo)
 Jan Schroven (IVAS Itegem)  Patrick Moens
 Patrick Vanderstukken  Ides Codde
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner