Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Boutersem 1

 

Busreis Boutersem 2

Busreis Boutersem: 14 augustus 2016 (incl. foto's)

Boutersem Sportief: 26e Gordel om Groot-Boutersem

Vandaag vertrokken we met een zestigtal stappers naar de Vlaams-Brabantse gemeente Boutersem, gelegen op een boogscheut van Leuven. Wandelclub Boutersem-Sportief organiseerde daar hun 26ste Gordel om Groot-Boutersem. Iedereen die erbij was had er zin in. De keuze in de afstanden was voor iedereen voldoende en voor de mannen/vrouwen van de korte afstand was er de mogelijkheid om enkele uren door te brengen in Leuven. Een mogelijkheid waarvan velen gebruik hebben gemaakt en dit initiatief is het resultaat van een punt op de Algemene Vergadering.

We zijn als bestuur blij als er zulke punten op de agenda komen en als we dan de mogelijkheid hebben om hieraan tegemoet te komen. Een pluim voor de voorsteller (Istvan) en een pluim voor onze voorzitter (Luc) die hierop ingepikt heeft.

Wij kozen voor de 18 km afstand. Na een drankje in de startzaal konden we er aan beginnen. We kregen een mooi parkoers voorgeschoteld. Alles wat we als wandelaar kunnen dromen kregen we onder onze voeten en voor onze neus. Een afwisseling van bos, geurende graanvelden, holle wegen, paden en padjes, alles zat erin. We moesten onszelf af en toe dwingen om te kijken naar de prachtige vergezichten. Werkelijk een verademing. De parkoersmannen hadden hun best gedaan.

Het was ook die dag prachtig en aangenaam wandelweer. Niet te warm, niet te koud, op tijd een verkoelend briesje, meer hebben we niet nodig. Ons hoofd werd leeg gemaakt. Alle muizenissen die er de voorbije maanden en weken gespeeld hebben konden weg. We konden het een plaats geven en ter plaatse achterlaten. Als je zo in de natuur wandelt en aandacht hebt voor het kleine en terug leert genieten van dit alles, dan relativeer je de rest en denk je toch “mensen, waar zijn we uiteindelijk mee bezig”. Het wordt tijd dat men het “ikke en de rest kan st…” verlaat en positief, opbouwend vooruit kijkt en meer aandacht geeft aan het geheel en de anderen.

Na een pauze op de rustpost kregen we daar nog een lus aangeboden, waarna het terug richting startzaal ging. We kwamen nog een mooie taverne tegen waar verschillende wandelaars van onze club nog een stop hielden voor een lekker drankje of hapje alvorens de startzaal op te zoeken. Onze bus, terug uit Leuven stond al klaar en nog geen kwartiertje later vertrokken we richting Waasland. Iedereen was op een behoorlijk uur terug thuis en dit werd door allen zeer gewaardeerd.

Nog te melden, twee jarigen, Luc en Lutgarde, proficiat van het ganse gezelschap en bedankt voor het snoepje. Ook proficiat voor Maria die bij de trekking een busreis won.

Luc nam van iedereen afscheid en nodigde ook iedereen uit voor onze eigen organisatie van zondag 21 augustus, onze Barbierbeektocht. Tot dan !

Verslag secretariaat

.

 Foto's:

 Luc Weemaes (18 km)

Monique Oste (24 km) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner