Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Durbuy: 26 juni 2016 (incl. foto's)

Dag van de Parkoersverantwoordelijke

Wat hebben wij genoten !

Durbuy 2016 2

Vandaag was het de hoogdag van onze busreizen, met een uitstap naar Durbuy , parel der Ardennen. Na ons een tijdje in het ongewisse te laten over de bestemming was het voor iedereen dan toch een aangenaam nieuws dat we richting Ardennen trokken. Een streek die toch al onze wandelaars aanspreekt, zij het van de vroegere schoolreizen die ons allen toch nog tot de Durbuy 2016 4verbeelding spreken.

Dat er dan ook nog gekozen werd voor het “Kleinste stadje ter Wereld” maakte het plaatje compleet. Het is er aangenaam vertoeven en biedt er voor elk wat wils. Dat uitte zich dan ook in het aantal Klompjes dat er meeging. Een volle dubbeldekker en nog enkele wagens brachten een 85-tal enthousiaste wandelaars ter plaatse.

Na aankomst in het pittoreske plaatsje streken we met zen allen neer op het terras van één van de plaatselijke brasseries. Iedereen vond onmiddellijk zijn plaatsje en was snel voorzien van een welgekomen drankje, ons aangeboden door onze wandelclub. Een traditie die mag blijven.

De aangeboden parkoers waren reeds uitgebreid aan bod gekomen in ons laatste clubblad en waren
ook nog eens op de heenreis ten volle toegelicht. Iedereen had zijn keuze kunnen maken en na een laatste toiletbezoek konden we op stap. Wij kozen voor de frisse natuurwandeling in de voormiddag en voor de panoramische wandeling in de namiddag.

 

Durbuy 2016 3
Maar o wee. Alle parkoers waren een tijd geleden verkend door André, Leona, Freddy en Linda. Het tussentijdse onheilspellende nieuws over de uitzonderlijke regenval en de situatie ter plaatse zouden nog voor verassingen kunnen zorgen. Maar met de ervaringen van alle begeleiders en het zich begripvol opstellen van alle wandelaars kwam alles tot een goed einde. Beide groepen konden vertrekken.

Na een pittig klimmetje (wat hadden wij anders verwacht) , kwamen wij op een mooie hoogte met prachtige uitzichten over de streek rond Durbuy. De begeleiding was af. Er werd telkens opnieuw rekening gehouden met zij die iets trager stapten. De communicatie met de staart van het peloton ging via de walkietalkie en zodoende liep iedereen er ontspannen bij. Geen afjagen, maar genieten. Tijd geven om een foto te nemen, een goede teug zuivere lucht, een gezellig babbeltje. Wat naar boven gaat moet ook na een tijdje weer naar beneden komen. Het stukje modderige pad dat hiertoe diende vroeg om de nodige aandacht. Een uitschuiver is vlug gebeurd en door de aanwezige stenen onaangenaam voor diegene die het overkomt. Maar onze groep kennende en door ieders behulpzaamheid kwam dit tot een goed einde. Nog een mooi stuk langs een tarweveld, enkele trapjes en we stonden weer met beide benen op het pad langs de Ourthe. Nog even richting Durbuy en de middagpauze kon beginnen.

Durbuy 2016 5

 

12 km

Na het lekkere streekbiertje en een goed boterhammetje kon het tweede stuk beginnen. De groep was wel wat kleiner maar dit gaf weer een andere dimensie aan deze wandeling. Eens de trappen geteld waren konden we beginnen aan onze panoramische wandeling. Lekker in het zonnetje, een fris briesje en een rustig tempo gaf iedereen de gelegenheid tot een gezellige babbel tussen de deelnemers, mekaar wat beter leren kennen, ervaringen delen, kortom zo moet het zijn. De tussenstop aan het sportcentrum van Durbuy gaf ons terug de gelegenheid om even een bezoek te brengen aan het toilet, iets te drinken, even verpozen, meer vragen we niet, dit is welgekomen.

Dan volgde er terug een afdaling door een modderig pad . We konden ons al voorstellen wat een beek dit de voorbije weken geweest is na de overvloedige regenval die naar beneden stroomde. We kwamen allen heelhuids aan op het mooie wandelpad naast de Ourthe, richting Durbuy. Ondertussen waren enkele donkere onweerswolken samengepakt boven ons en plotseling werden de hemelkranen opengedraaid en moesten we ons toch nog even inpakken om het laatste stuk aan te vatten. Maar als men dan onderweg kan babbelen vliegt de tijd vooruit en is men ter bestemming voor men het weet...

18 km

Ook zij vertrokken na een noodzakelijke middagpauze voor een uitgebreidere versie van “Durbuy Nature” langs de eerder vernoemde serie trappen.

Ze mochten onder meer aan den lijve ondervinden, vanwaar de welbekende begrippen, “Durbuy Adventure” en “Durbuy Teambuilding” vandaan komen. Een modderig pad dat door een cross, een dag eerder, totaal in de vernieling gelopen was, lag op onze weg. Kwam daarbij dat de glibberige substantie en de stijging het er nog een extra dimensie aan gaven. Maar met hier en daar ‘een handje helpen’ en een beetje geduld konden we, boven aangekomen, nog even op adem komen.

Net op tijd om vlug onze regenkledij aan te trekken voor een opkomende regenbui.Durbuy 2016 6

Later mochten we nog enkele malen ondervinden dat het begrip teambuilding reeds goed ingeburgerd is. Met enkele helpende handen overwonnen we zonder veel problemen een moeilijke klim en enkele hoge overstappen die een afgebakend natuurgebied afschermen voor ongewenste bezoekers.

‘What goes up must come down’… Na een moeilijke klim volgde nog een moeilijke afdaling nog een beetje extra gespijsd door de inmiddels voorbije regenbui. Durbuy Adventure ten voeten uit… en ook hier kwam iedereen met een beetje geduld weer samen met de snelsten onder de 39-koppige groep.

Voor sommigen een beetje moeilijk? Misschien wel maar we hoorden zeker geen gemor en de moeilijkste stukken worden het langst onthouden en leveren de mooiste herinneringen op. Dit mag onder meer blijken uit de diverse series foto’s die hieronder te vinden zijn.

Een goed begaanbaar wandelpad naar het eindpunt toe, gaf de gespannen beenspieren een vervangende stretchoefening zodat ook deze groep nog net de tijd had om even op te warmen en bij te tanken alvorens de terugreis aan te vatten na een prachtige uitbreiding van de kortere afstand.

...12 km

De plannen om nog een ijsje te gaan eten werden door het regenweer opzijgezet en we zochten een gezellige gelegenheid op om nog iets warms te gaan drinken. En of het warm was. De “Coffee Chouffe” was lekker en zij die er ene dronken voelden het tot in hun tenen. Een beter opwarmertje kan er niet zijn. Dan vielen de anderen binnen die meegegaan waren met de langere afstand. Nog even de tijd om iets te drinken en hop, richting bus. Deze bracht ons mits een kleine file aan het Vierarmenkruispunt veilig en wel op de afstapplaatsen en goed op tijd om iedereen aan de tv te kluisteren voor de spannende match Hongarije - België.

Besluit ? Bij deze geven we een dikke pluim aan het ganse team om deze mooie en aangename dag aangeboden te hebben. De tijd die zij in de broodnodige verkenning, afspraken, organisatie, enz… gestoken hebben heeft zijn vruchten afgeworpen. Het was een lange dag en zoals men dikwijls zegt, moe maar voldaan. De voorbije organisaties die door jullie in mekaar gestoken waren kregen een waardige opvolger en geven de nodige stimulans voor de komende jaren. Dat is teamwerk.

 

André, Leona, Freddy en Linda, van ons allen die erbij waren, bedankt !

Verslag Secretariaat

 Foto's:

 Luc Weemaes (18 km)

Ronny De Gruyter (18 km)

 

Monique Oste (6 km & Durbuy-stad) 

Olivia Glorie (12 km) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner