Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Medewerkertocht 31 januari 2016 (incl. foto's)

Medew 16Vandaag vertrokken we met 35 medewerkers-wandelaars aan de vroegere kerk op ’t Kalf voor onze jaarlijkse medewerkerswandeling. Het is een tocht die aan onze vele medewerkers-vrijwilligers de mogelijk geeft om een deel van één van onze organisatiewandelingen af te stappen. De plaats van de start geeft al aan dat het dit jaar ging om onze Poldertocht. Peter had hiervoor een parkoer uitgestippeld dat een mooi staal gaf van wat de wandelaars onder hun voeten krijgen.
De dag ervoor had het flink geregend en het resultaat zagen we aan de drassige ondergrond die we hier en daar moesten doorploeteren. Voor onze wandeling vertrokken we voor een mooie lus door het Stropersbos. Steeds een mooi en afwisselend deel in onze tocht. De sfeer zat er goed in. Het is bijzonder aangenaam wandelen met deze groep.

Op onze eigen tochten zijn ze allen druk in de weer met hun opgenomen taken en nu krijgt men de mogelijkheid om mekaar in een gezellige wandelsfeer te ontmoeten. De gesprekken waren niet uit de lucht en hierdoor krijgt men de indruk dat de tijd eventjes in een versnelling gaat.
Het was ondertussen al iets meer aan het regenen toen we aan de visvijver aan onze eerste verwenpost kwamen. Een warme drankje, koffie of thee, en ietsjes straffer, de schnaps, kreuterlikeur of hartverwarmende jaegerthee. Als men het niet kent, een vervaarlijk goedje waardoor men achteraf iets meer in de wind loopt. Nog een stukje cake, nen druppel en een advocaatje en we zijn weer klaar voor onze volgende kilometers.
Nu gaat het via polderwegen en dijken richting Meerdonk. Weidse gezichten, de natuurkrachten laten zich hier dan ook zonder pardon voelen. De wind en het nat laten zich voelen maar dat deert een fervente groep wandelaars niet. We zijn op weg naar onze rustpost in café Den Groenen Boomgaard waar we eventjes warm en beschut ons tegoed kunnen doen aan een drankje, aangeboden door de club en onze meegebrachte boterhammetjes. Die smaken. Het is een plaats waar we graag komen, vriendelijke ontvangst, vlotte bediening en democratische prijzen. Een echt volkscafé zonder tierelantijntjes. Nog even een groepsfoto en hop, we zijn ermee weg.
Via kleine weggetjes en langs een mooi natuurgebied gaan we terug richting ’t Kalf. We passeren het Panneweel, uitvalsbasis van vele activiteiten van Natuurpunt. We moeten hier zeker eens komen in de zomer tijdens een activiteit. Heerlijk vertoeven in de hoogstamboomgaard, eventjes de tijd opsnuiven van de vroegere boerderijsfeer. Heimwee naar het harde labeur.
We gaan nu richting Groenendijkstraat waar we aan de visvijver, gekenmerk door de vele visvlonders voor een tweede maal deze dag even verwend worden. De laatste drankjes en versnaperingen worden verorbert. We merken voor de tweede maal dat er iemand ontbreekt. Het is Godelieve die geveld door een zware verkoudheid er niet bij kan zijn. Het enthousiasme waarmee zij alles aan de man of vrouw bracht is er niet. Van harte een vlugge beterschap.
Wat brengt zo een dag waarbij het hoofd wordt rondgetold door wind en vlagen met zich mee ? Er komen mijmeringen en gesprekken uit voort die ons terug met de voeten op de grond brengen. Waarvoor zijn we hier, welke invloeden bepalen onze levensloop. Is het toeval ? Heeft het betekenis ? Het lijkt allemaal zo ingewikkeld en ieder tracht er voor zich een lijn in te vinden. Het is een loutering van je gedachten en gevoelens. Even weg van deze wereld en alles even bekijken in een ander perspectief, wetende dat we uiteindelijk maar mensen zijn , een minuscule flits in het bestaan.
Einde van deze dag. Nog juist op tijd om de spannende finale in het wereldkampioenschap cyclo-cross bij te wonen. Dan nog wat napraten en afscheid nemen. Tot binnen 14 dagen ? Dan zien we mekaar terug op onze eerste organisatie van dit jaar. Onze Pannenkoekentocht.
Bedankt medewerkers omdat jullie erbij konden zijn. Bedankt voor jullie hulp en inzet over de voorbije en komende jaren.

Bedankt. 

 

Verslag:

  Secretariaat

Foto's:

  Luc Weemaes

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner