Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Sinterklaaswandeling 06 december 2015 (incl. foto's)

 

Klaas 15 1Vandaag hadden we onze afsluitende Sinterklaaswandeling van 2015 en we kunnen zeggen dat het over de ganse lijn weer een geslaagde organisatie was. Dit hangt van vele factoren af en die verdienen het om eens extra onder de aandacht gebracht te worden. 

Zij die komen wandelen komen op de eerste plaats. Zonder hen zou al het geleverde werk dat door onze parkoersbouwers en onze medewerkers telkenmale wordt gedaan weinig zin hebben. Tenslotte doen we het altijd voor hen. Klaas 15 5Wij bedanken dan ook alle aangesloten wandelaars, de vele individuelen, de burenclubs en alle sympathisanten die door hun aanwezigheid hun waardering hierdoor uitdrukken.
We mochten op onze organisatie ook een afvaardiging ontvangen van "Transplantuox", een vriendengroep van 'getransplanteerden' die op deze manier hun conditie onderhouden. Zij stapten in groep de 12 km. Tweejaarlijks organiseert het transplantatiecentrum UZ Leuven een beklimming van de Mont Ventoux met een groep geselecteerde getransplanteerden (hart-, long-, lever- en nier en dunne darmgetransplanteerden). Met dit project willen ze ook aantonen dat je na een transplantatie een normaal leven kan hetvatten en vragen ze meer aandacht voor orgaandonatie. Meer info op: www. transplantoux.be
De komst van de Sint en zijn guitige Pieten zit er op deze tocht ook voor veel tussen. De talrijk opgekomen kinderen komen tezamen met ouders of grootouders op een andere en gezonde manier in contact met de Sint en zijn gevolg.

Ofwel is het in de startzaal waar de intrede word gedaan en de Sint voor iedereen een gepast woordje heeft terwijl zijn Pieten de boel opvrolijken en gul iedereen voorzien van de nodige versnaperingen. Ofwel komen de kinderen onderweg op het parkoers en in de rustposten de Sint en de Pieten tegen en we zien telkens dat zowel jong als oud dit erg waarderen. We zijn er dan ook zeker van overtuigd dat de volgende jaren deze taferelen zich veelvuldig zullen herhalen.
Het was dan ook de ganse dag door een gezellige drukte in de startzaal en in de rustposten. Iedere ploeg zette zoals steeds zijn beste beentje voor om het iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Onze vrijwilligers worden dan ook erg gewaardeerd en dat is dan ook een sterke motivatie om dit verder te blijven doen.
Klaas 15 2We hebben het zelf niet kunnen zien maar onze parkoermannen hebben weer het beste van zichzelf gegeven. De lofbetuigingen waren dan ook niet uit de lucht. Gezien de moeilijke omstandigheden van de laatste weken kunnen we terecht stellen dat Peter en André een geducht stel zijn. De interactie tussen die twee, tezamen met hun trouwe helpers, hebben ervoor gezorgd dat het in de toekomst moeilijk zal zijn om hetgeen ze de wandelaars voorgeschoteld hebben vandaag, te evenaren. Hun werk is de beste reclame voor de volgende jaren.
We zeggen het meermaals, maar kunnen dit niet genoeg zeggen. Het is fijn te zien hoe iedereen van onze helpers achter de club staat en fier is als we ’s avonds moe maar voldaan de deuren achter ons kunnen dichttrekken. Het opnoemen van iedere taak die nodig is op een organisatie zou ons te ver leiden maar we beseffen het ten volle wat hiervoor nodig is. Aan allen nogmaals een gemeende “dank u”.
De weergoden waren ons vandaag erg gunstig gestemd. Het was een echt wandelweer. De wervelende wind zorgde ervoor dat de lucht ontdaan was van alle narigheid. Tijd om met volle teugen te genieten van de wandeling. Goed doorademen, het hoofd vrijmaken wat zo belangrijk is in de huidige tijd. We beseffen het soms niet dat we vanaf geboorte en tot de laatste snik moeten gebruik maken van de aangeboden lucht. Als we dan zoals vandaag een extraatje krijgen mogen we ons dit niet ontzeggen.
Bij deze bedanken we ook iedereen die door zijn stipte hernieuwing het voor ons makkelijker maakte om alles goed voor te bereiden zodat het afhalen van de lidkaarten 2016, het wandelboek en de papieren van de mutualiteit vlot konden verlopen. Klaas 15 6We kunnen dan ook terecht zeggen dat het dit jaar uitzonderlijk was hoe goed de oproep hiervoor opgevolgd werd.
Wat zijn dan nog enkele markante punten van deze tocht?
Aanwezigheid van de voorzitter van de nieuwe wandelfederatie “Wandelsport Vlaanderen”, die dan ook een zicht krijgt op onze clubwerking en het dan ook laat verstaan dat we goed bezig zijn. Tof hé.
De -12 jaar gratis inschrijvingen. We moeten de jeugd meekrijgen want zij zijn het die de toekomst van de wandelsport verzekeren. Goed hé.
Het belang van het aanbieden van versbereide soep. Ook hier waren de lofbetuigingen niet uit de lucht. We beseffen, dat het grote werk van het bereiden ervan met zich meebrengt, loont. Smakelijk hé.
Het aanbieden van een mandarijntje bij de inschrijving een welgekomen vitamientje is. Lekker hé.
Het voor sommigen een niet alledaagse Sinterklaaswandeling is geworden. Leuk hé.
Het verkrijgen van een speculaas bij einde tocht en inleveren van controlekaart. Bedankt hé.
De gezellige drukte die dit aantal (1500) wandelaars met zich meebrengt. Nog hé.
Het aangename contact met onze leden tijdens de hernieuwing. We doen verder hé.
En nogmaals het bezoek van de Sint en Pieten en dit al gedurende zovele jaren. Van iedereen en uit de grond van ons hart: “een supperdikke merci” hé.
Met deze organisatie sluiten we opnieuw een succesvol jaar af, maar maken we reeds volop werk van de voorbereiding voor onze volgende organisatie, onze Pannenkoekentocht op 14 februari 2016.
Aan al onze leden, deelnemers, sympathysanten en website-bezoekers... Gezellige eindejaarsfeesten en een gezond en sportief 2016 !

Klaas 15 7

 Klassementen:

 Klassement 06/12  Totaalklassement 2015

 Verslag:

Secretariaat D.L.K.

Verslag Wandelgazette

 Foto's:

 Luc Weemaes

 Kendra De Smedt

 Rene Depuydt

 Danny en Tiny 

 Marc Lauwaert

 Willy Palmkoeck

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner