Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Watou: oktober 2015 (incl. foto's)

24e Frontièretocht

 

Watou1Vandaag vertrokken we met een volle 60 plaatsen bus naar Watou om er de Fronti√©retocht te gaan stappen. Zoals de naam van de tocht het zelf zegt is deze grensoverschrijdend, soms flirtend met de grens van Frankrijk.

Nadat alle opstapplaatsen aangedaan waren en we goed en wel op weg waren nam onze voorzitter Luc het woord en bracht nog even in een ingetogen moment het tragische nieuws dat onze club deze week moest vernemen, het overlijden van Eric door een tragisch werkongeval. Eric en Jenny zouden er vandaag bij zijn geweest. Een stil moment om dit in ons op te nemen en te bedenken dat zijn immer blijde aanwezigheid tot het verleden zou behoren. Van ons allen, veel sterkte aan Jenny, zijn kinderen en kleinkinderen.

De heenreis verliep toch in e  en stillere sfeer en iedereen verwerkte dit in zijn eigen uiting van medeleven. Er even bij stilstaan, beseffen hoe kort het leven kan zijn, maar steeds hoopvol blijven en proberen van meer te genieten van het alledaagse en deze momenten te koesteren en te delen in de eigen huiselijke kring en in de wandelgemeenschap van onze club en daarbuiten.

Bij aankomst in de startzaal op amper 100 meter van de Franse grens kregen we onze inschrijfkaart en een koek. Voor de echte kilometerstappers was de keuze vlug gemaakt en zij vertrokken spoorslags om maximaal van deze dag te genieten.

De anderen dronken of aten nog een kleinigheid alvorens hun keuze te maken en te vertrekken. Het was vandaag dan ook een uitgelezen wandelweer om te gaan stappen. Niet te warm of te koud en ook de zon was regelmatig van de partij. De korte afstanden (wat is kort?) kregen de uitgestrektheid van dit prachtige wandelgebied onder hun voeten. Het was genieten van de vele vergezichten en de talrijke boerenhoven die we onderweg tegenkwamen. We kregen ook een mooi stuk door Watou zelf. Dit dorp is ook gekend als kunstenaarsdorp en dat was op vele plaatsen te zien aan de kunstzinnige versieringen op pleintjes, gevels en raampjes. Het heeft ook een pittoresk marktplaatsje waar we op menig terras vele leden zagen genieten van een lekker streekbier.

 De twee plaatselijke brouwerijen draaiden vandaag op volle toeren. Het bekende Poperings Hommelbier en de fameuze Sint-Bernardus worden hier gebrouwen. Bernardus is ook de patroonheilige van de imkers. Daarom dat onze Lucien op de terugreis in iets hogere sferen verbleef.

 Vandaag mochten we ook enkele nieuwe leden verwelkomen die voor de eerste maal een busreis meemaakten. We zagen dan ook met plezier dat ze goed opgenomen werden in onze groep. Zoals we reeds vermeld hebben is dit onze clubvisie waardig.

 Ook mogen we niet vergeten te vermelden dat twee recent jarigen, Marina en Cyriel ons op een zoetigheidje voor onderweg vergasten.

 Op de terugreis werden de twee ontvangen aandenkens verloot. De gelukkigen waren Marc en Jeannine die thuis nog zullen nagenieten van het lekkere streekbier.

 Luc gaf nog een overzicht van een belangrijk punt dat in het verschiet is, de hernieuwing voor 2016. De formulieren hiervoor vinden jullie in het clubblad of via elektronische post in de komende dagen. Lees alleszins de belangrijke informatie in ons clubblad op pagina 9, 10 en 11 er eens op na. Wij zullen er dan voor zorgen dat alles klaarligt op onze aanstaande Sinterklaaswandeling van zondag 6 december.

 

We zien mekaar ook nog op sponsoravond van 6 november aanstaande waarvoor hier dan ook nog een warme oproep gebeurt.

Aan allen die erbij waren op deze busreis, bedankt. Aan allen die aangestoken zijn door dit verslag, tot de volgende keer.

  

 Foto's:

 Luc Weemaes (15 km)

 Monique Oste (15 km)

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner