Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Ruiselede: 16 augustus 2015 (incl. foto's)

20e Kermistocht

Ruiselede 1Vandaag vertrokken we met 49 Klompjes naar de 20ste Kermistocht te Ruiselede. Wandelclub De Molenstappers nodigden iedereen uit om samen hun Jubileumtocht tot een hoogtepunt te brengen. En dat ze daarin geslaagd zijn is zeker. Het fenomenale aantal wandelaars van ver over de vierduizend overtrof alleszins hun hooggeplaatste verwachtingen.

Alle kaarten die nodig zijn om tot zulke resultaten te komen lagen met hun beste zijde naar boven op de tafel. Het was hun zeker gegund.
Alle parkoers werden door iedereen geprezen om hun uitgekiende opmaak. Er werd gebruik gemaakt van alle troeven die men te bieden had. Fraaie dorpsgezichten, onontdekte hoekjes en kantjes waar men ze kon vinden, weidse landschappen en akkers. Vele privédomeinen die men als wandelaar moet koesteren om de gelegenheid te krijgen erdoor te wandelen en te genieten.

Het was een fleurig gezicht, de lange rijen wandelaars in alle mogelijke kleurschakeringen te zien voortschrijden door dit alles. Een Mondriaan was er niets tegen.

 

De weergoden zaten ook volop te sponseren. Het was het ideale wandelweer waar elke wandelclub op hoopt. Dit uitte zich volop in de vrolijke en opgewekte stemming die er heerste onder de stappers.
Over de organisatie zelf, niets dan lof. Ruime startzaal en rustposten waar ondanks het drukke werk voor de medewerkers alles vlot en gedisciplineerd verliep. Een grote duim hiervoor. Inderdaad, deze grote groep vrijwilligers maakt in iedere club de ruggengraat uit. Zonder hen is het onmogelijk om te blijven bestaan. Het zijn zelf wandelaars en zij verstaan als geen andere wat er van hen wordt verwacht.
Verscheidene extra’s onderweg maakten ook deel uit van het totale pakket. Gratis drankbedeling, het degusteren van een lekker bier en het likken aan een smakelijk ijsje was voor velen een welgekomen toegift.
En wat met onze Klompjes?
Zoals steeds een gezellige drukte op de bus, zowel bij het heen- als bij het terugrijden. Dat Carlo en zijn Nicole, lid van onze club sinds Waldbreitbach, er meer en meer bij zijn en zich goed voelen doet deugd.
De twee nieuwe leden die vandaag mee waren werden goed onthaald en waren na afloop uitermate positief over de sfeer binnen onze club.
De dansers binnen onze club die zich in de startzaal iets te dicht bij de muzikale omlijsting hadden gezet en bijna walsend buitengingen.
De heilige Antonius. “Antonius, beste vriend, zorg dat ik …. weer vind”.
Op de heenweg werden we getrakteerd op suikerbonen en een snoepje door Lutgarde.
Op de terugreis werden er twee flessen Molenbier verloot. Frida en Rudy waren de gelukkigen.

En last but not least... Blij dat we deel mochten uitmaken van het stukje geschiedenis dat de Molenstappers vandaag mochten schrijven.
Rest ons nog iedereen uit te nodigen voor onze Barbierbeektocht van zondag 23 augustus aanstaande te Kruibeke. Zoals onze voorzitter Luc zei: Met de helft zijn we al meer dan tevreden.

  

Verslag:

Secretariaat

 

 Foto's:

 Monique Oste (20 km)

 Luc Weemaes (16 km)

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner