Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Xhoffraix: 19 juli 2015 (incl. foto's)

39e Marche des Charmilles

Xhoff 1Vandaag vertrokken we met 76 Klompjes naar Xhoffraix waar Club de Marche des Charmilles hun begeerde Marche des Charmilles aanboden. Charmille, een begrip dat men moet gezien hebben. Het is een “bosje van haagbeuk” waar men er in deze streek heelder muren van optrekt. Monumentaal van uitzicht. Het snoeien en in vorm houden zal wel een hele karwei zijn.

Na een betrekkelijk lange rit kwamen we aan op onze bestemming. De ruime startzaal bood aan iedereen de gelegenheid om nog iets te eten of te drinken vooraleer op stap te gaan. Zij die de 22 km aandurfden lieten er geen gras over groeien en vertrokken spoorslags op pad.
Het was aangenaam wandelen in deze streek. Weidse uitzichten op deze hoogvlakte. Men liep er tussen donkere aaneengesloten dennenbossen en men moest werkelijk constant aandacht hebben voor de gladde en knoestige boomwortels. Het had iets sprookjesachtig.


De parkoermeesters konden niet anders dan de aangelegde houten vlonderpaden volgen die door de venen liepen. Op een andere manier geraakt men er niet door. Op menige ogenblikken bevonden we ons op de cakewalk van de foor.
Iets voor onze eerste rustpost begon het te miezeren en werd de nodige regenkledij aangetrokken en paraplu’s bovengehaald. Dit bedierf alleszins de pret. Op deze typische Ardense rustposten gaat het er gezellig aan toe. Op zulke momenten worden de plaatsen onder de tent sportief gedeeld.
We genoten van de verdere wandeling en liepen langs stromende beekjes, uitdagende schilderachtige boomhellingen en hier en daar een pittige klim. Vanaf onze tweede rustpost ging het dan verder richting startzaal. We hadden hier nog ruim de tijd om te genieten van een blond of bruin biertje.
De voorbije of nog komende vakantie kwam uitgebreid aan bod. Het was weer een tijd geleden dat iedereen mekaar gezien had en alle nieuwtjes en gebeurtenissen die men wilde delen werden uitgewisseld.
Om halfvijf maakte iedereen zich klaar om huiswaarts te keren. De gekregen trofeeën werden verloot en de gelukkige winnaars waren uitermate opgezet over de pentekening en de beker. De busrit verliep vlot zodat we op een schappelijk uur terug konden beginnen aan het afzetten aan de opstapplaatsen.
Onze voorzitter bedankte dan ook iedereen die vandaag aanwezig was en deed nog een stevige oproep voor onze volgende busreis naar Ruiselede en kort daarop voor de aanwezigheid op onze 17e Barbierbeektocht op zondag 23 augustus.

  

Verslag:

Secretariaat

 

 Foto's:

 Monique Oste (13 km)

 Luc Weemaes (13 km)

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner