Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

EvWaBusreis Brakel: 26 april 2015 (incl. foto's) 

Everbeekse Wandeltochten: 3° Vlaanderens Mooiste

 

Vandaag gingen we op uitstap naar Brakel, waar de Everbeekse Wandeltochten hun 3de Vlaanderens Mooiste organiseerden. En dat het mooi was kunnen we enkel beamen. Deze parel van de Vlaamse Ardennen bied alle troeven waar wij als wandelaar van kunnen dromen. Afwisselend dalen en stijgen, smalle wegels en weidse vergezichten.

En alles zag eruit of het pas in bad was geweest. Enkele kleine maar niet afschrikkende regenperiodes hadden alles een frisgroen kleedje gegeven. Aangenaam en gezond wandelen, vrij van stof- en stuifmeeldeeltjes. Stevig inademen die zuivere lucht.
Met 58 klompjes waren we vanuit de Wase polders afgereisd. Zij die voor de eerste maal mee gingen werden door onze voorzitter Luc verwelkomd en kregen de zekerheid dat het niet lang zou duren voor ze in de vriendengroep die zo typisch is voor onze club zouden geïntegreerd zijn. Tenslotte is dat ook een beetje onze taak. Het wandelen als hoofdbekommernis en toch een diepgemeend gevoel geven van te behoren tot een kleine familie.

Het was een gezellige drukte in de startzaal en iedereen had vlug voor zich uitgemaakt wat er vandaag op het programma zou staan. Het is steeds plezierig te zien hoe alles zich verdeeld en hoe iedereen automatisch in zijn of haar groepje terechtkomt. En zo moet het ook zijn. Vrijheid en geborgenheid.
Alle afstanden kregen een mooi parkoers aangeboden. Enkel sprekend voor de 12 km, kunnen we zeggen dat onze verwachtingen uitgekomen zijn. Genieten zoals het hoort. Ontspanning ten top. Een verassend bezoek aan de Toepkapel met een enthousiaste gids die ons kort en bondig een overzicht gaf van het ontstaan en de bouw van dit tot stilte dwingende oord.
Halfweg kregen we onze eerste en enige rustpost voorgeschoteld. Druk, maar zoals het in de wandelwereld past, kwam er een plaatsje vrij en hadden we even de tijd om iets te eten of te drinken. Het tweede gedeelte richting startzaal werd onderweg op een aangename manier onderbroken door een nostalgische biertapwagen waar we getrakteerd werden op een koele dorstlessende Adriaan Brouwer. Een op en top Oudenaards bruin bier. Dit smaakte naar meer.
Aan de aankomst hadden we nog een geruime tijd om buiten aan de overdekte tafels bij te praten over het voorbije en het komende. Daar zie je aan alle gezichten dat het goed is geweest. Een mooie dag, niets moet en alles mag.
Zoals steeds word er bij gebrek aan een trofee een busreis verloot . Gelukkige was ditmaal Dirk die de volgende maal gratis mee mag. Ook werd het vers van de pers clubblad rondgedeeld. Na een dankwoordje van onze chauffeur Jos en voorzitter Luc werd iedereen op een schappelijk uur aan zijn of haar afstapplaats afgezet.
We kijken nu reeds uit naar onze volgende uitstap naar Domburg en dit wordt beslist één van de toppers dit jaar!

 

Verslag:

  Secretariaat

Foto's:

  Luc Weemaes (12 km)

 Luc Verhoeven (7 & 25 km)

  Monique Oste (18 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner