Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Oostende: 21 december 2014 (incl. foto's) 

De Keignaerttrippers Oostende: 7e Oostende met Kerstlicht

Oostende 1

Vandaag gingen we met onze club op busreis naar de 7de “Kerstlicht in Oostende”- wandeling, ingericht door wandelclub de Keignaertstappers.
Voor deze laatste busreis van het jaar was dit de meest succesvolle qua deelnemersaantal. Zat het uitgebreide artikel in ons laatste clubblad hiervoor iets tussen ? Feit was dat er na verschijning een meer dan normale reactie kwam om in te schrijven. Uiteindelijk waren we met 57 wandelaars op weg.
De drie aangeboden lussen van elk ongeveer 6 km gaven voldoende mogelijkheden aan onze stappers om te combineren tot afstanden van 6, 12 en 18 kilometer. Onze twee jongste deelnemers van vandaag volbrachten met brio de langste afstand en dit is zeker een proficiat waard.
Een beschrijving van de verschillende lussen was reeds gedetailleerd in ons clubblad verschenen en velen hadden op voorhand al hun keuze gemaakt aan de hand hiervan.


Het vertrek van de wandeling was in de turnzaal van de site Hotelschool. Dit zal één van de laatste malen geweest zijn dat dit kan gebeuren daar deze in de toekomst word afgebroken en plaats moet maken voor woningen op een toplocatie.
Alle voorzieningen voor inschrijven, afstempeling, bonnetjes en het bekomen van spijs en drank waren overzichtelijk en ruim opgesteld. Er was voor iedereen voldoende keuze en ook de stand van de gluhwein ontbrak niet.


De sanitaire voorziening liet wel bij de meeste wandelaars te wensen over. Het was duidelijk dat er geen investering meer gedaan werden. Het enige voordeel was dat men het kilometeraantal kon optrekken.


Reacties van andere wandelaars over de parkoers hebben we helaas weinig vernomen. Uit eigen ondervinding kunnen we zeggen dat het idee om te werken met lussen voor deze wandeling zeer geslaagd was. Er was voldoende afwisseling, mooie en ruim aangelegde parken, fotogenieke plekjes en gebouwen, koppenlopen in de winkelstraten, opsnuiven van de kerstsfeer aan de overdekte ijsbaan en op het pittoresk ingerichte kerstmarktje.
Topper voor velen is ook het parkoers langs de zee. De aankomende, overslaande en schuimende golven die door het diffuse zonlicht een schitterend zicht geven met een aaneenschakeling van steeds wisselende kleurschakeringen. We werden er even stil van.
Rond half vijf was iedereen klaar om de terugreis naar ons Waasland aan te vatten. Iedereen lekker uitgewaaid, het hoofd even leeg gemaakt en gevuld met frisse zuivere zeelucht, klaar om de laatste dagen naar Kerstmis en Eindejaar in te zetten.
Traditiegetrouw ging het verloten van de gratis busreis naar Nancy Vercauteren die voor de eerste maal deelnam aan onze busreis. Een stimulans voor de toekomst. Een toekomst waarvan Luc reeds een klein tipje van de sluier oplichte door te zeggen dat het busreisprogramma 2015 op onze Nieuwjaarsbijeenkomst – Gezellig Samenzijn op 24 januari 2015 zal voorgesteld worden.
Als besluit kunnen we niet beter dan aan iedereen aanraden om onze Nieuwjaarsbrief te lezen, die te vinden is op onze website en die integraal zal geplubliceerd worden in ons volgende clubblad.
Namens de ganse Raad van Bestuur, onze beste wensen voor het Nieuwe Jaar.

 

Verslag:

  Secretariaat

Foto's:

  Luc Weemaes

 Monique Oste

 De Gruyter Ronny

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner