Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Sinterklaaswandeling 30 november 2014 (incl. foto's)

Klaas0

Het totaal aantal deelnemers aan onze jaarlijkse Sinterklaaswandeling te Moerbeke-Waas overtrof ruimschoots onze verwachtingen. Niet zo nabije wandelorganisaties en een goed wandelweer trokken weer vele wandelaars en families met kinderen naar de streek rond de Moervaart.
Dat de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten er ook hiervoor iets tussen zat speelde zeker mee.
De gratis speculaas voor de eerste 1100 deelnemers en bij uitbreiding voor iedereen is een smakelijke afsluiter van deze tocht. Zelfs zij die verleden jaar uit de boot vielen konden nu terecht.
Speciaal voor onze leden is op deze tocht ook het moment om hun lidmaatschap voor 2015 te hernieuwen. Voor leden die alles op tijd hadden doorgestuurd en betaald is dit op een wip en een gauw gebeurd. Vanwege het secretariaat hiervoor van ganser harte bedankt.
Ondertussen hebben we ook de twee fotoreportages bekeken op onze up-to-date website. Hier zijn geen woorden voor. We vallen van de ene verbazing in de andere. Dat er zulk mooi plekjes zijn, zo dichtbij huis dat wisten we niet. We hadden al vele reacties gehoord van de wandelaars dat het parkoers weer het beste van de streek liet zien, onverwachte hoekjes en kantjes, met zorg uitgezocht door onze parkoersmeesters. We kijken dan ook met belangstelling uit naar onze medewerkerswandeling van januari 2015.


Klaas1En ja, onze medewerkers verdienen het dat ze op hun tocht in de watjes worden gelegd. Zo krijgen zij ook de kans om te genieten van de prachtige omgeving van Moerbeke-Waas. Terwijl alle wandelaars hiervan genoten moest iedereen zich ten volle geven om het in de startzaal en op de rustposten aangenaam te maken om te verpozen. Alle medewerkers waren dan ook ’s avonds blij dat het voorbij was en dat het goed geweest was. Het is niet te beschrijven wat men er voor moet doen om alles voor de wandelaars zo aangenaam mogelijk te maken. En laten we vooral niet vergeten dat al deze medewerkers vrijwilligers zijn die door hun inzet een belangrijke meerwaarde betekenen voor onze club. Vanwege het ganse bestuur ook hiervoor van harte bedankt
Klaas2Ook onze bijzondere dank gaat uit naar de Sint en zijn Zwarte Pieten. Elk jaar opnieuw doen ze al het mogelijke op zeker aanwezig te zijn op onze Sinterklaaswandeling. Hun rondgang door de startzaal, hun bezoek aan de rustposten per Sintmobiel , hun woordje en snoepje voor onze wandelaars, hun blijheid en aanstekelijke lach, brengt bij iedereen een zalig gevoel over. Zeker voor de aanwezige kindjes, maar ook voor alle volwassenen die dan met heimwee terugdenken aan hun kindertijd.
Vanwege al onze wandelaars, al onze medewerkers, alle kinderen en het ganse bestuur ook hiervoor van harte bedankt. (Ook van de ouders met het kindje dat zijn of haar fopspeen achterliet bij de Sint)
En dan onze wandelaars, vooral de burenclubs uit het Waasland en omgeving, die in grote getale kwamen genieten van onze Sinterklaaswandeling en onze organisatie. Het is een aangename vaststelling om dit steeds opnieuw te mogen aanhalen. Op onze website vindt men het totaalklassement van 2014. Als men deze lijst bekijkt weet men genoeg. Het vloeit eruit voort dat de wandelgemeenschap bezig is met iets bijzonder. Laten we hier niet sentimenteel over doen maar laten we met volle overtuiging vaststellen dat een eenvoudige sport als recreatief wandelen de gemeenschap terugbrengt naar authentieke waarden. Lees hiervoor onze clubvisie op onze website.Klaas3
Klaas4Twee clubs brachten ons een busbezoek. De Molenstappers Ruiselede en de Beekakkers Beerse. Dit is in onze huidige tijd een manier om toch aan velen de mogelijkheid te geven om hun wandelgebied uit te breiden. Het is misschien op het eerste zicht niet rendabel maar men onderschat soms de echte meerwaarde van deze activiteit. Het uitbreiden van de kennissenkring en het sluiten van wandelvriendschappen staan in onze activiteit hoog in het vaandel. Bedankt hiervoor.
Is iedereen de revue gepasseerd ? Is er niemand vergeten? Zo ja, spreek ons er dan over aan. Het is de bedoeling om de resterende tijd op een positieve manier te bekijken en te benaderen. Men zegt soms dat een beeld meer zegt dan duizend woorden maar laten we het nu houden op een spreuk die ik enige tijd geleden ergens las...

ALS JE SNEL WIL GAAN, GA DAN ALLEEN. ALS JE VER WIL GAAN, GA DAN SAMEN. 

 Klassementen:

 Klassement 30/11  Totaalklassement 2014

 Verslag:

Secretariaat D.L.K.

Verslag Wandelgazette

 Foto's:

 Luc Weemaes

 Anny Chris

 Erwin De Smet

 Patrick Moens

 Willy & Mary

 Delphine Vanneste

 Frans Brosens

 Rene Depuydt

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner