Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Maarkedal: 29 juni 2014 (incl. foto's) 

Op Stap door Nukerke: Louise-Marietocht

DSC 4366 250 x 166Met 47 personen trokken we vandaag naar Maarkedal waar wandelclub “Op stap door Nukerke” haar jaarlijkse Louise-Marietocht aan de wandelaars aanbood. Louise-Marie (eerste koningin der Belgen) was de naam van dit gehucht dat nu behoord tot de gemeenten Maarkedal en Ronse.
Startzaal La Salette komt van een klein Frans dorpje en bedevaartsoord nabij Grenoble. De kerk is dan ook genoemd naar O. L. Vr. van Salettekerk.
In de startzaal werd er zoals gewoonlijk bij een lekker kopje koffie of thee bekeken welke afstand er vandaag zou gewandeld worden. Het was een evenwichtige keuze die men kon maken tussen 7, 14 of 21 km. Zij die vandaag reeds gekeken hadden naar de buienradar besloten van vlug op stap te gaan en zeker als ze de 21 km wilden afmaken. Na de middag zouden de hemelsluizen immers worden geopend.
Met een degelijke regenjas of paraplu kwam men al een eind. Het beetje neerslag dat er viel was best te doen en zorgde ervoor dat de lucht gezuiverd was van alle pollen en onzuiverheden zodat onze longen gevuld werden met een optimaal mengsel om ervoor te zorgen dat al onze spieren gevoed werden met zuurstofrijk bloed, nodig om onze bewegingsorganen in wandelpas te zetten.

Wat een genot was dit parkoers. Via smalle paadjes en langs kronkelende beekjes werden we door een landschap gestuurd om duimen en vingers van af te likken. Malse graan- en korenvelden, mais- en aardappelwinningen, dwars erdoor, en niet zomaar stappend maar schuivend over de glibberige ondergrond. De combinatie van de voorbije regen en de samenstelling van deze vruchtbare, bruine, en plakkerige aarde zorgde ervoor dat een groot gedeelte van deze omloop bijna al dansend moet worden afgelegd. Beproeving van onze zin voor evenwicht ten top.
Het is niet voor niets dat men dit ook de Vlaamse Ardennen noemt. Afdalend naar bedding, smal, overschaduwd door prachtige kaarsrechte bomen en dan omhoog naar een top, weidse uitzichten en fotogenieke landschappen. Het werd ons allemaal voor onze voeten geworpen. Keuze had men soms niet, de lekker aanklevende modder moest iedereen erbij nemen. De meesten waren dan ook erg blij dat ze eraan gedacht hadden om vandaag een extra paar schoenen mee te nemen om straks te wisselen vooraleer de terugweg aan te vatten.
Voor bijna iedereen klonk het laatste gedeelte als muziek in de horen. Een prachtig gedeelte door het Muziekbos. Het moet gezegd dat indien het droog zou geweest zijn, dat het ritselen van de bladeren als een toverachtige melodie op ons zou ingewerkt hebben. Nu deden de sporadisch neervallende regendruppels hun werk als een onsamenhangend opgevoerd muziekstuk, af en toe gelardeerd met een wegschuivend gilletje.
Op het einde van het Muziekbos kwamen we terecht in bistro Boekzitting, een wat rare naam maar na enig gegoogel kwamen we te weten dat boek = beuk en zitting betekend dat er hier recht werd gesproken en de misdadigers kregen de kans om in alle rust over hun wandaden te mediteren. Wij echter niet. Na alle geschuif waren we blij om een plaatsje te vinden op het terras en even te verpozen met een tongstrelende zoetigheid of een hemels biertje.
Bijna alle andere leden van onze club die langskwamen werden door de kakafonie die opsteeg vanop het terras aangetrokken en weldra zat bijna de ganse bus op het terras. Dat alles wat op tafel kwam werd gesmaakt zal zeker iedereen beamen.
Het laatste stukje bos bracht ons terug naar de startplaats. Hier hadden we nog even de tijd om af te ronden. Nog een laatste Ommegang van Keizer Karel of een fijnzinnige Romy pils. Het spreekwoordelijke engeltje was hier zeker op zijn plaats.
Op de terugweg was er nog de gebruikelijke prijstrekking voor een busreis. Deze werd traditie getrouw toevallig gewonnen door ons laatste bijgekomen lid Maria Sens. Proficiat hiervoor.
Na een laatste woordje van onze voorzitter om ons allen te bedanken voor onze aanwezigheid namen we afscheid op de verschillende afstapplaatsen en maakten we voor velen reeds de afspraak op onze zomerreis die er over drie weken al aankomt.
Aan allen bedankt voor deze mooie dag.

 

Verslag:

  Secretariaat

Foto's:

  Luc Weemaes

 Monique Oste  

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner