Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Nieuwjaarsbijeenkomst 18 januari 2014 (incl. foto's) 

NJB 14 1Vrijdag, 18.00 u. Direct na het binnenkomen van de zaal bekijken alle leden van het bestuur eventjes de situatie. Dit duurt maar even. Geroutineerd als we zijn worden alle taken als in een automatisme verdeeld. Schikking, aankleding, glazen wassen, teveel om op te noemen. Zodra het grootste geheel gedaan is wordt er even gepauzeerd om een stukje te eten in het kleine keukentje waar het ondertussen al lekker warm is door het gaskacheltje. Na de laatste hap en slok worden de tafels verder mooi aangekleed, de beamer getest, hier en daar nog iets geschikt en klaar… Maar nu komt het belangrijkste, we hadden de verzekering gekregen dat de verwarming in orde is. Toch maar even testen, schakelaar op en wachten. Zelfs een ladder kwam er aan te pas om met zekerheid te besluiten dat alles werkt. Met deze gerustheid konden we vertrekken.


Zaterdag, 15u00. Direct na het binnenkomen van de zaal gaan alle bestuursleden aan de slag om onze leden optimaal te begroeten. Hier en daar nog iets aangekleed, glazen en flessen bij de hand, zoutjes en kaarsjes op de tafels, fotopresentatie klaar.
Zoals gewoonlijk sijpelen de eerste leden vanaf 15u15 de zaal binnen. Bij een sprankelend glaasje of een fruitsapje worden de nieuwjaarswensen uitgesproken. Veel wandelgenot maar vooral een goede gezondheid. De zaal oogt aangenaam. Lekker warm, flikkerende kaarsjes, mooie aankleding. Iedereen zoekt zich een plaatsje en door de aangepaste schikking rondom de dansvloer en discobar is het voor elkeen top.
Zoals elk jaar is er een officieel gedeelte, noem het onze vroegere algemene vergadering. Door onze overstap naar vzw is deze terminologie hier niet van toepassing maar toch houd onze voorzitter eraan om iedereen die zich betrokken voelt bij onze club op de hoogte te stellen van de resultaten van het voorbij jaar zowel in cijfers van aantal stappers op onze tochten, deelnemers aan eigen organisaties als in cijfers van ontvangsten en uitgaven. Tenslotte draagt iedereen zijn steentje bij tot onze clubwerking.
Een intermezzo was de aandacht voor de jarige Gilbert Van Puymbroeck. Onze Fons zette in en de ganse zaal zong mee tot de laatste hipperdepiep hoera ! Gilbert gaf zich terug spontaan op, tesamen met enkele anderen om het parkeren op onze Pannenkoekentocht in goede banen te leiden, een taak die hij vroeger reeds uitvoerde.
Ondertussen was de traiteur met zijn equipe al volop bezig met het feestmaal. Iedereen werd per tafel gevraagd om aan te schuiven en door de vlotte bediening was de ganse zaal al vlug voorzien van een lekkere schotel. Variatie en keus genoeg. Zelfs een tweede en derde maal kon men gaan, daaraan geen gebrek. Alle reacties waren positief. Voortreffelijk!
Omdat we het dit jaar onderons moesten doen werd de tap verzorgd door onze vaste ploeg hiervoor. Maar niet alleen door hun. De afwisseling verliep vlot, ongevraagd en spontaan. Het was mooi om zien hoe iedereen van het bestuur hier en daar insprong. Iedereen kreeg de kans om een hapje te eten en een dansje te wagen, eventjes te verpozen en bij te praten.
De jaarlijkse uitreiking van de “ Klompjes” gebeurde ook dit jaar door de Sint-Niklase schepen Peter Buysrogge. Dit geeft toch een bijzonder cachet hieraan. Ook voelt hij zich verbonden met onze club door een familielid dat jarenlang actief lid was van onze club en waar ik de eer heb gehad regelmatig met hem de tap te verzorgen: Marcel Scheers. De kilometers gingen van 500 tot 67500. Ook een koppel dat sinds één jaar lid is van onze club stapten reeds hun eerste 1000 km. Proficiat aan iedereen!
Mag ik zeker niet vergeten te vermelden, het dessert buffet. Smakelijk ogende lekkernijen, beginnen met twee, teruggaan voor een derde en vierde, het was allemaal mogelijk. Zelfs de kleine gaatjes die ontstaan bij het dansen konden achteraf opgevuld worden.
DJ Gunther die we kenden van vorig jaar bracht de muzikale sfeer in de zaal. Strategisch opgesteld in het midden van de zaal, voor iedereen goed zichtbaar en de dansers moesten maar opstaan om zich op de dansvloer te begeven. Afscheid van 2013, iedereen zwaaien, openingsdans en vermenigvuldigen, alle muzikale stijlen kwamen aan bod, voor iedereen wat wils, rustig, slow, wals, opzwepend, beat, boot, teveel om op te noemen.
En pastoor Theodoor Verwilghen zag dat het goed was, dat onze mensen zich amuseerden en voor ik het licht uit deed in de zaal keek ik nog even naar hem om en zag dat het hem ook deugd had gedaan.
De tombola. Nu twee gedeelten. Eerst de trofeeën die we krijgen op de verschillende organisaties waar we naartoe gaan. Diegene die we krijgen bij een busuitstap, worden verloot op de terugweg zelf. De anderen vinden hun weg naar de leden tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst.
De grote tombola bevat enkel nog mooie en waardevolle prijzen. Het is steeds een verassing waar ze terecht komen. Van plaids, keukenweegschaal, waardebonnen, waterkoker tot dat we de lucht in gaan. Twee ballonvaarten, allebei afkomstig van ons lid en sponsor Franky Demeyer. Wie vloog er met een zucht tot boven in de lucht? Anny en Linda. Aan beide een dikke proficiat !
Wat rest er dan? Uitbollen en opkuisen. De laatste dansers geven nog het beste van zichzelf terwijl rondom hun door bestuur en enkele vrijwilligers tafels en stoelen aan de kant worden gezet zodat we de zaal op een treffelijk uur en manier kunnen verlaten. Aan iedereen die hierbij hielp, bedankt!
Zondagmorgen 02.00 u... Alles nog een nakijken, verwarming uit, lichten uit, deuren sluiten. Moe maar tevreden kunnen we naar huis. Met alle goede voornemens en wensen zijn we terug klaar voor het nieuwe wandeljaar 2014.
Aan alle die hieraan hebben meegewerkt, van harte bedankt. Het bestuur.

 

Verslag:

Secretariaat

Foto's:

Luc Weemaes

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner