Wase Poldertochten

Nog precies
en is onze Jubileumwandeling 45 jaar DLK gaat van start te Sint-Gillis-Waas

Sinterklaaswandeling 03 december 2017 

Sint en Piet wandelen in Moerbeke-Waas 

De Sint en Piet, wandelen in Moerbeke – Waas.

Moerbeke – Waas is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Wandelclub “De Lachende Klomp” hield vandaag zijn jaarlijkse Sinterklaaswandeling. Een bosrijk, zandig gebied tussen de Moervaart en de Zuidlede. Het was bar koud en regenachtig weer. Maar de 1175 wandelaars hadden genoten van deze natuurwandeling.

Men kon kiezen uit verscheidene afstanden. Maar zelfs de korstte afstanden kregen veel natuur te bewonderen. Het pittoreske dorp stapten we even door. Bij de laatgotische kerk (14de – 15de eeuw) stonden we even stil. Sint Antonius Abt is afgebeeld met een varkentje. Dit verwijst naar een lang geleden bedevaart van Sint Antoon met de boeren. Ook het statige gemeentehuis, vroeger het 19de eeuws kasteel van de fam. Lippens, is de moeite waard om te bezichtigen. Het gemeentepark was vroeger het kasteelpark.

Lees meer...
 

Busreis Beringen: 22 oktober 2017 (incl. foto's)

Limburg Wandelt ... 45 jaar Wandelclub Wandelend Paal 

Beringen 2

Vandaag gingen we met onze club naar de Limburg Wandelt Dag. Wandelclub Wandelend Paal had, ter gelegenheid van hun 45ste verjaardag, aan WSVL vzw gevraagd om deze te mogen inrichten om er een wandelhoogdag van te maken. Met 49 vertrokken we onder een grijze hemel richting Beringen.

Iedereen had reeds in het laatste clubblad een uitgebreide voorstelling kunnen lezen over deze dag. Het zag er prima uit. Alles was duidelijk beschreven wat er te bezoeken viel. Bij aankomst werden we op een professionele manier opgevangen door de parkeerwachters. We werden keurig afgezet en mits duidelijke richtlijnen kwamen we al vlug tussen de gebouwen van de gloednieuwe en moderne campus van het Spectrumcollege terecht. Aan de ingang stond Luc en Godelieve en deelden de inschrijfkaarten, de stickers en het bonnetje voor een gratis basisconsumptie uit. Dit kreeg iedere wandelaar ter gelegenheid van de 45ste verjaardag. Een pracht initiatief.

Lees meer...
 

Barbierbeektocht 20 augustus 2017 (incl. foto's)

BBT 2

Vandaag mochten we 1800 blije wandelaars verwelkomen die de mooie natuur in en rond Kruibeke-Bazel kwamen bewandelen. Het is inderdaad zo dat onze tocht “die geprezen wordt om zijn natuurschoon” heel wat te bieden heeft. De laatste jaren heeft dit gebied heel wat veranderingen ondergaan. De jarenlange werken om van deze Kruibeekse polder een ‘Gecontroleerd Overstromingsgebied’ te maken, dat kadert in het Sigmaplan, is eindelijk tot een einde gekomen. Onze parkoersmeesters hebben er jarenlang, in nauw overleg met de “Waterwegen en Zeekanaal” diensten, hun uiterste best gedaan om tussen de werken door een gevarieerd parkoers uit te werken. Puur natuur !

Ook vandaag werd alles uit de kast gehaald om deze taak tot een goed einde te brengen. Alle denkbare mogelijkheden om de natuur onder de wandelaars hun voeten te brengen werden benut. We mogen dan ook als club fier zijn op deze parkoersmeesters en hun trouwe helpers. Het zijn zij die garant staan voor een ganse dag wandelplezier langs de mooiste plekjes en dit alles met een perfecte afpijling. De dagen voor en de dag na de tocht zijn ze dan ook volop in de weer. Proficiat !

Lees meer...
 

Barbierbeektocht 20 augustus 2017 (incl. foto's)

BBT 3

Dicht bij huis wandelen heeft zo zijn voordelen. Ik sta pas om 08:15 op en neem de overzet naar Bazel van 09:15, een kilometertje lopen. Minne is in geen velden of wegen te bespeuren, is denkelijk ‘midden in de nacht’ vertrokken. Heb een eerste oversteek van de potpolder voor de boeg, zo’n twee kilometer tot het kasteel van Wissekerke en de Bazelse rustpost ‘chez Lucien’. Kom onderweg Geertrui tegen die helaas nog steeds geen goed nieuws heeft over de gezondheidstoestand van Jantje Pijp. Ik word er stil van, mijn eigen ‘problemen’ verzinken in het niet bij hetgeen hen overkomt.

Mijn planning voor vandaag blijkt fout te zijn. Dacht van de rustpost 4,7 km te kunnen lopen tot de start/aankomst maar niks blijkt minder waar. Blijkt de aanlooproute naar Bazel te zijn. Weet niet goed wat te beginnen en besluit toch maar eerst de lus over Rupelmonde te wandelen, goed voor 10 km. Terug van waar ik gekomen ben dus over het kasseitje van de Verkortingsdijk.

Lees meer...
 

Dag van de parkoersverantwoordelijke 2017

Busreis Burgh-Haamstede (NL): 6 augustus 2017 (incl. foto's)

BH1

Vandaag ontdekten wij dat er op een goed uur rijden vanuit het Waasland, een waar paradijs bestaat. Het was tijdens een vakantie in de buurt en een fietstocht langs dit gebied dat André en Leona, beide tot inzicht kwamen dat deze omgeving misschien een ideale bestemming zou zijn voor onze jaarlijkse “Dag van de parkoersverantwoordelijke”. Een dag waarnaar vele van onze wandelaars telkenmale uitkijken omdat zij er telkens voor een verrassende wandeling komen te staan.

Deze uitdaging gingen ze niet uit de weg. De nodige informatie over de mogelijkheden werden verzameld en dan konden zij eraan beginnen. De vele mogelijkheden die er waren moesten dan tot een afgewerkt geheel verwerkt worden. Dit begint met een eerste verkenning. Opnemen van afstanden en tijden. Combinaties van verschillende bestaande parkoers. Dit telkenmale met in het achterhoofd de gedachte dat het haalbaar moet zijn voor twee groepen, een kortere en een langere afstand.

Lees meer...
 


32e Wase Poldertocht 11 juni 2017 (incl. foto's) 

Onze 32e editie van de Wase Poldertochten zit er op, met dank aan onze tientallen medewerkers en de bijna 1.400 deelnemers die er samen, opnieuw een mooie en geslaagde wandelactiviteit van gemaakt hebben. Via de links hieronder kan je ook genieten van de diverse fotoreportages. Met dank aan de ijverige fotografen. Mogelijks wordt deze later deze week nog verder aangepast.

We kijken nu reeds uit naar volgend jaar, wanneer de 33e uitgave ook onze "Jubileumwandeling 45 jaar D.L.K." zal zijn. Noteer alvast 10 juni 2018 in je wandelagenda!

 

Klassementen
 Klassement 11/06  
 Foto's  Marc Lauwaert
 Willy Palmkoeck
 Danny en Tiny
 René Depuydt
 Hans Bulteel  Francis Penninckx
 

 

 

SchoverikBusreis De Schoverik Diepenbeek: 5 juni 2017 (incl. foto's)

Vandaag gingen we op tegenbezoek naar wandelclub De Schoverik in Diepenbeek. Enkele afmeldingen met gegronde reden deden ons met 53 leden vertrekken. Onder een afwisselende hemel van wolken en zon, voorzien van een licht briesje maakten dat het een aangenaam wandelweer was. De parkoersmannen hadden enkele mooi afstanden uitgetekend en afgepijld waardoor iedereen voldoende keuze had om de dag door te brengen.

Aan afwisseling was er geen gebrek. Weidse vergezichten, frisse boomgaarden, natuurgebieden en plantages maakten dit voor iedereen duidelijk. Het was voor iedereen volop genieten. Ook de ruime startzaal “buurthuis Terlogt” en de rustpost in de voetbalkantine van Kortessem waren tip top in orde. Alle medewerkers waren vriendelijk en opgeruimd. Zo is het plezierig werken als vrijwilliger op een organisatie en zo is het plezierig voor ons als bezoekers en wandelaar.

Als we zulke dag zoals vandaag meemaken, dan vliegt deze voorbij. Het is en mag geen koers zijn. Voldoende je mogelijkheden inschatten, deze uitvoeren en de nodige tijd nemen om regelmatig een babbeltje te doen. Het zal deugd doen om de foto’s die op onze website te vinden zijn nog eens te doorlopen en in gedachten nog even te vertoeven in deze mooie en deugdoende omgeving.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner