Wase Poldertochten

Nog precies
en is onze Jubileumwandeling 45 jaar DLK gaat van start te Sint-Gillis-Waas

4-daagseWaldbreitbach (D) 14 tot 17 mei 2015 (incl. foto's)

HotelzurPostVoor onze 4-daagse wandelvakantuie, editie 2015 trokken we met onze Klompjes voor het eerst naar het Duitse Waldbreitbach, gelegen in de deelstaat Rijnland-Palts, tussen Bonn en Koblenz.

Onze keuze voor ons verblijf in Hotel zur Post, bleek een voltreffer te zijn. Een mooi hotel met een zeer goede en propere accommodatie, zeer vriendelijk en behulpzaam personeel en een heerlijke keuken. Met een team van onze Raad van Bestuut en de hulp van nog enkele dames werkten we tijdens een plaatsbezoek van, enkele dagen, een zeer mooi programma uit, waarbij onze deelnemers dagelijks de keuze hadden uit een toeristisch- of een wandelprogramma.

Negen maanden op voorhand was deze uitstap op drie dagen tijd volledig volzet en we trokken op 14 mei met maar liefst 68 Klompjes naar het Wiedtal, waar de Wiedweg, de Westerwaldsteig en de Rheinsteig, allen lange afstands wandelpaden, elkaar ontmoeten.

Ondanks de minder goede weersvoorspellingen hielden we het vier dagen droog en konden we onze geplande activiteiten zonder regenkledij of paraplu afwerken.

Zoals gewoonlijk was de sfeer onder onze medereizigers super-gezellig en voor het eerst werd er op voorstel van één van onze medereizigers een heuse zangavond georganisseerd. "De Klompjes zingen" was onverwachts zo'n succes dat de andere gasten verbaast kwamen kijken en meeluisteren. Het Songfestival gaan we nooit winnen, maar de plannen voor een volgende editie zijn nu al in de maak...
Ondanks dat er nog geen volgende reis op de planning staat, hebben zich nu al meerdere Klompjes laten noteren voor een eventuele deelname.
Onder het motto van "Één beeld zegt meer dan 1.000 woorden" verwijzen we graag naar de diverse fotoalbums via de links hieronder.
Aan iedereen die een bijdrage leverde aan deze succesvierdaagse, een dikke merci !

 

 Foto's   Luc Weemaes  Ronny De Gruyter   Monique Oste (1)
 Luc Verhoeven    Monique Oste (2)
     Monique Oste (3)
 

 

 Monique Oste (4)
 

EvWaBusreis Brakel: 26 april 2015 (incl. foto's) 

Everbeekse Wandeltochten: 3° Vlaanderens Mooiste

 

Vandaag gingen we op uitstap naar Brakel, waar de Everbeekse Wandeltochten hun 3de Vlaanderens Mooiste organiseerden. En dat het mooi was kunnen we enkel beamen. Deze parel van de Vlaamse Ardennen bied alle troeven waar wij als wandelaar van kunnen dromen. Afwisselend dalen en stijgen, smalle wegels en weidse vergezichten.

En alles zag eruit of het pas in bad was geweest. Enkele kleine maar niet afschrikkende regenperiodes hadden alles een frisgroen kleedje gegeven. Aangenaam en gezond wandelen, vrij van stof- en stuifmeeldeeltjes. Stevig inademen die zuivere lucht.
Met 58 klompjes waren we vanuit de Wase polders afgereisd. Zij die voor de eerste maal mee gingen werden door onze voorzitter Luc verwelkomd en kregen de zekerheid dat het niet lang zou duren voor ze in de vriendengroep die zo typisch is voor onze club zouden geïntegreerd zijn. Tenslotte is dat ook een beetje onze taak. Het wandelen als hoofdbekommernis en toch een diepgemeend gevoel geven van te behoren tot een kleine familie.

Lees meer...
 

Busreis Nandrin: 22 maart 2015 (incl. foto's) 

Marcheurs Coude A Coude: Marche de Printemps

Nandrin 1

Vandaag vertrokken we met een volle 60-plaatsen bus naar Nandrin. Onze eerste busreis dit jaar richting Wallonië. Wandelclub Marcheurs Coude à Coude Neupré organiseerden er hun Marche du Printemps. Het was inderdaad al astronomische lente maar toch was het nog erg koud. Een guur windje zorgde ervoor dat iedereen nog op zijn winters gekleed liep.
De heenreis verliep een beetje anders dan verwacht. Wegens werken op de aansluiting van Antwerpse Ring met E313 ging onze reisweg eerst richting Brussel, dan richting Namen, dan richting Marche om tenslotte in een laatste jump af te buigen naar Nandrin. En hier liep het een beetje mis. Een losgekomen radiatoraansluiting maakte dat we een gedwongen stop moesten inlassen. Toeval of niet gebeurde dit vlak aan een tankstation en een nabijgelegen tractorwerkplaats. De behulpzame mekanieker, geassisteerd door enkele van onze leden konden dit heuvel in orde brengen en hierdoor kwamen we slechts drie kwartier buiten schema aan op de startplaats van de wandeling.

Lees meer...
 

Busreis Diest: 22 februari 2015 (incl. foto's) 

VOS Schaffen: Nationale Wandeldag 2015

DSC 7681Vandaag trokken we met 59 Klompjes naar de Nationale Wandeldag te Diest waar wandelclub VOS Schaffen deze dag organiseerden voor de V.W.F. federatie. Wegens de nakende fusie tussen de drie wandelbonden zou dit de laatste (?) zijn in de huidige vorm. Voor 2016 voorziet men een soort “kick off” wandeldag. Een symbolische start van de nieuwe federatie “Wandelsport Vlaanderen”. Wat dit gaat worden is nog een vraagteken maar zal zoals steeds tijdig worden bekendgemaakt.

De ijzel ’s morgens verraste iedereen een beetje. Opletten op de baan was de boodschap. We vertrokken onder een zich stilaan openende hemel waar af en toe de zon kwam priemen. Naarmate we Diest naderden werd het mistiger en dit is bijna de ganse dag zo gebleven. Alleen in de late middag kregen we een soms deugddoende beetje zon. Maar niet getreurd? We komen naar hier om te wandelen en te genieten van dit evenement.
Alle beschikbare wandelafstanden werden reeds uitvoerig beschreven in ons laatste clubblad zodat bijna iedereen op voorhand zijn keuze had gemaakt.

Lees meer...
 

Pannenkoekentocht 08 februari 2015 (incl. foto's)

DSC 3203

De kop is eraf. Onze Pannenkoekentocht is zowat bepalend voor de rest van het jaar. Als we nu een goede start maken, dan geeft dit ons een positief gevoel. Dit wil niet zeggen dat we voor de rest op onze lauweren kunnen rusten.
Het vraagt telkens de volle inzet van onze medewerkers om het steeds naar een goed einde te brengen. Iedereen was zondagavond dan ook op. Blij voor de grote opkomst en het goede verloop, maar ook blij dat het voorbij was. Wat er telkens moet voor gedaan worden kunnen enkel zij beschrijven die eraan meegeholpen hebben. Het komt telkens terug maar we kunnen het niet genoeg blijven zeggen dat een wandelclub slechts kan blijven bestaan door de vrijwillige inzet van onze medewerkers.
Bij deze dan nogmaals een hartelijk dankuwel , niet enkel vanwege het bestuur maar ook vanuit de vele reacties van de wandelaars voor het vriendelijk onthaal en de goede service.
Het was weer een weekend van een enorme keuze aan “Waar gaan wij wandelen vandaag ?”. Het is soms van het goede teveel. Of toch niet ? In dit geval niet. Veertienhonderd vierenvijftig wandelaars, meer moet dat niet zijn. Anders wordt het een overrompeling en dat kunnen we missen als jeuk met een korte arm.

Lees meer...
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 24 jauari 2015 (incl. foto's) 

NJB 2015 2

Binnen veertien dagen zal het er hier anders uitzien. Maar nu is de refter van Buso Baken sfeervol aangekleed, het brute betonnen geweld voorzien van feeërieke blikvangers, mooie bloemstukjes op de feestelijk gedekte tafels die allen in de richting wijzen van waar het gaat gebeuren vanavond.
Bij een fris glaasje worden de laatste nieuwjaarswensen uitgesproken en het allerlaatste nieuws uitgewisseld. Ondertussen worden alle foto’s van de voorbije activiteiten van 2014 geprojecteerd. Wat voor velen een aangenaam terugzien is . Zoals elk jaar verloopt deze avond volgens een vast stramien. Het kan niet anders. Het is immers ook het moment om aan alle leden een overzicht te geven van wat het voorbije jaar is geweest op financieel en wandel/activiteiten gebied. Iedere aanwezige krijgt ook een opsomming van wat het jaar 2015 te bieden heeft.

Lees meer...
 

Busreis Oostende: 21 december 2014 (incl. foto's) 

De Keignaerttrippers Oostende: 7e Oostende met Kerstlicht

Oostende 1

Vandaag gingen we met onze club op busreis naar de 7de “Kerstlicht in Oostende”- wandeling, ingericht door wandelclub de Keignaertstappers.
Voor deze laatste busreis van het jaar was dit de meest succesvolle qua deelnemersaantal. Zat het uitgebreide artikel in ons laatste clubblad hiervoor iets tussen ? Feit was dat er na verschijning een meer dan normale reactie kwam om in te schrijven. Uiteindelijk waren we met 57 wandelaars op weg.
De drie aangeboden lussen van elk ongeveer 6 km gaven voldoende mogelijkheden aan onze stappers om te combineren tot afstanden van 6, 12 en 18 kilometer. Onze twee jongste deelnemers van vandaag volbrachten met brio de langste afstand en dit is zeker een proficiat waard.
Een beschrijving van de verschillende lussen was reeds gedetailleerd in ons clubblad verschenen en velen hadden op voorhand al hun keuze gemaakt aan de hand hiervan.


Het vertrek van de wandeling was in de turnzaal van de site Hotelschool. Dit zal één van de laatste malen geweest zijn dat dit kan gebeuren daar deze in de toekomst word afgebroken en plaats moet maken voor woningen op een toplocatie.
Alle voorzieningen voor inschrijven, afstempeling, bonnetjes en het bekomen van spijs en drank waren overzichtelijk en ruim opgesteld. Er was voor iedereen voldoende keuze en ook de stand van de gluhwein ontbrak niet.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner