Wase Poldertochten

Nog precies
en is onze Jubileumwandeling 45 jaar DLK gaat van start te Sint-Gillis-Waas

 

 

4-daagse Houffalize: 25 tot 28 mei 2017 (incl. foto's)

Houffalize 2017Met 78 klompjes vertrokken we op donderdag 25 mei richting Houffalize waar onze club zijn 4-daagse wandelvakantie had gepland. Het overgrote deel reed met de bus, de rest zou ter plaatse komen met de wagen. Zoals steeds was iedereen op tijd present zodat we op het afgesproken uur na de laatste opstap konden vertrekken. Het was nog mistig onderweg maar zeker niet in de bus. Carlo onze chauffeur gaf de nodige uitleg en deelde mee dat alle dranken te verkrijgen waren aan 1 euro. Nicolle deed haar ronde en spoedig was iedereen die goesting had voorzien van een lekker bekertje koffie.

Om ons aankomstuur af te stemmen op het vertrekuur van de LCMT organisatie werd er besloten om een stop te organiseren in Eghezée. Hebben we ons dat beklaagd. Eén toilet was er open en de rij groeide zienderogen aan. Onbegrijpelijk in onze ogen, maar de uitbaters deden alsof hun neus bloedde. Een serieus woordje van Carlo deed niets ter zake en we moesten deze bittere pil slikken tot het einde. (LCMT = Luxembourg Cycling & Mountainbike Tour)

Lees meer...
 

 

Busreis Bergen op Zoom: 18 maart 2017 (incl. foto's)

De Wandelende Krabben: Gertrudistocht

Krabben2Onze eerste busreis van 2017 ging richting Bergen op Zoom waar wandelclub De Wandelende Krabben hun Gertrudistocht organiseerden. Dit busbezoek was ook het beloofde tegenbezoek dat wij maken nadat zij bij ons kwamen wandelen op onze Wase Poldertocht 2016. Omdat wij onze slogan “Elk busbezoek wordt beloond met een tegenbezoek” moeten waarmaken is het bij de opmaak van onze jaarlijkse activiteitenkalender steeds een beetje puzzelen om alles gepland te krijgen. Dat we daarvoor dit jaar 5 busreizen op een zaterdag organiseren is hiervan een gevolg.

Niet getreurd. We vertrokken met 44 klompjes richting B.o.Z. en kregen al meteen een nat pak over ons. De aangekondigde weersomstandigheden voorspelden niet veel goeds. Hoe dichter we bij B.o.Z. kwamen, hoe beter het werd. De regen hield het voor bekeken en iedereen kon droog vertrekken voor de gekozen afstand.

Lees meer...
 

 

Pannenkoekentocht 12 februari 2017 (incl. foto's)

PKT 1

Vandaag was het de eerste tocht van onze 4 eigen organisaties. Binnenshuis word dikwijls gezegd dat deze tocht het verdere jaar grotendeels bepaalt. Wie kan het zeggen ? Feit is dat als we met dit gegeven verder gaan, we kunnen zeggen dat het een goed jaar zal worden. De opkomst was groot. Gezien er vandaag 17 wandelingen staan in de Walking in Belgium mogen we met trots zeggen dat er een kleine 1700 wandelaars naar Sint-Niklaas afzakten.

Er waren enkele grote kanonnen bij. Vooreerst alle individuelen (zij die niet aangesloten zijn bij een wandelvereniging). Wij zijn blij dat ze zo talrijk zijn want het zijn zij die door langs te komen even proeven van wat er rond een georganiseerde tocht te beleven valt. De gratis inschrijving voor -12 jarigen brengt vele gezinnen op de been. Een leuke wandeling, een gezond ontspannen en daarna een lekkere pannenkoek kan iedereen bekoren. Dan hadden we nog twee verenigingen die kwamen met “gratis inschrijving en consumptie”.

Lees meer...
 

Medewerkerswandeling Moerbeke

29 januari 2017 (incl. foto's) 

Medew 17 1Vandaag was het weer een dag waarop we de mogelijkheid hebben om onze medewerkers eens in de watjes te leggen. Het geeft hun ten eerste de kans om ook eens het parkoers in en om Moerbeke-Waas af te stappen en ten tweede worden ze even verwend tijdens de twee tussenstops.

Het vertrek was voorzien om 9 uur op het marktplein te Moerbeke-Waas. De griep in het land en enige andere akkefietjes zorgden voor 7 afmeldingen. Met een groep van 27 zouden we het vandaag moeten doen. We vertrokken met een bleke zon en een fris briesje. Geen regen en dus een ideaal wandelweer. Na een ommetje door de achterstraat bij het parochiecentrum werden we al onmiddellijk in de natuur gestuurd. Een stevige tred deed de groep een beetje uitwaaieren maar op tijd en stond werd er gewacht zodat we terug samen konden wandelen.

Lees meer...
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 21 januari 2017 "

"Een toast op 2017" (incl. foto's) 

NJB 2017 1Vandaag is het wel een belangrijke dag voor onze club. Vooreerst is het een moment , aan het begin van een nieuw wandeljaar, om onze beste wensen over te brengen, iedereen een goede gezondheid te wensen en vooral veel wandelgenot. Het is ook het moment om samen met al onze leden en medewerkers even terug te kijken op het voorbije jaar en hun te laten zien waar al hun inspanningen op de organisaties 2016 toe geleidt hebben. En deze informatie mag hun niet ontzegd worden. Het zijn tenslotte zij , die door hun te gaan wandelen en door hun te komen helpen, van onze club een levend en bloeiend geheel maken.

Bij een hapje en een drankje had iedereen volop de gelegenheid om een woordje met mekaar te wisselen en een goed plaatsje uit te zoeken. En dit was geen probleem . Door de doordachte plaatsing van de tafels had iedereen vanuit elke hoek een mooie kijk op het scherm waarop de foto’s van het voorbije jaar per evenement gegroepeerd voorbij kwamen.

Lees meer...
 

Boezinge

Busreis Ieper: 10 december 2016 (incl. foto's)

Warden Oomstappers: Last Post- en Kerstverichtingstocht

De Last Post rond de Kerst : Een Bezinning.
Boezinge3

Vandaag vertrokken we met een volle 60-plaatsen bus naar Ieper waar wandelclub : Nooit Moe Boezinge hun “Last Post- en Kerstverlichtingstocht” organiseerde. Het is wel een lange rit maar door de behaaglijke sfeer op de bus en de verscheidene snoepjes die rondgedeeld werden door de jarigen ging alles vlot vooruit. Nicolle, de echtgenote van Carlo zorgde voor een vlotte bediening van koffie, thee en frisdrank aan democratische prijzen. Onze voerder Carlo bracht ons zonder problemen tot voor de deur van zaal De Fenix, op wandelafstand van de befaamde Menenpoort.

Zoals we reeds konden lezen in ons laatste clubblad kwamen we terecht in een prachtig versierde startzaal en we mogen de organisatoren en de clubleden die de zaal omtoverden tot een magische plek hier dan ook een terechte proficiat voor wensen. De kerstsfeer was alom aanwezig, van inkom tot einde van de zaal. Langs welke kant je ook keek, overal zag je de knipperende lichtjes en de mooi aangebrachte kerstversiering. Zelfs de Kerstman was aanwezig en deelde gul snoepjes rond en was bereid tot aangename fotosessies.

Lees meer...
 

Sinterklaaswandeling 04 december 2016 (incl. foto's)

FonsBeste Sint (Fons),

 

Na 27 jaar trouwe dienst heb U voor een waardige opvolger gezorgd. We begrijpen dat de reis die U telkenmale maakte, vanuit het verre Spanje naar ons mooie Waasland, om aanwezig te zijn op de tocht die Uw naam draagt niet in de kleren kruipt. U kwam ons telkens een ganse dag vervoegen om onze medewerkers, al onze wandelaars en zeker de aanwezige kinderen te laten zien dat een opbeurend woordje, een aanstekelijke glimlach en een gezonde dosis mensenkennis in deze tijd broodnodig is en sterk gewaardeerd word. Uw dikke boek heb ik nooit gezien maar U kende Uw pappenheimers door en door. U was zelf sterk vergroeid met de wandelsport en wist met een kwinkslag de dag voor iedereen goed te maken. Geniet van de welverdiende rust en nogmaals bedankt voor Uw jarenlange inzet, Uw wijze woorden en Uw trouwe aanwezigheid.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner